Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 16-04-2010

Rijbewijs kwijt door snelheid

UTRECHT In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 april heeft de politie een automobilist van de weg gehaald omdat hij met ruim 50 km/u te hard over de Rijksweg A2 reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 05.05 uur een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. De snelheid werd gemeten. Hieruit bleek dat de man met 54 km/u de maximum snelheid had overtreden. De 32-jarige bestuurder uit Veen werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs ingenomen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 17.05 uur zagen agenten een bestuurder over de Fransiscusdreef het rode verkeerslicht negeren. De agenten reden achter de automobilist aan en zette hem op de Japuradreef aan de kant. Na een eerste blaastest bleek dat de 29-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 675 ug/l uit. Daarop werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Op de Verlengde Vleutenseweg heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed.

Rond 17.15 uur werd een 53-jarige fietsster uit Montfoort op de Verlengde Vleutenseweg gecontroleerd. Aan de hand van het framenummer constateerden de agenten dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Veldhuizerweg vond donderdagavond een aanrijding plaats. Hierbij raakte een motorrijder gewond.

Een 22-jarige motorrijder uit Harmelen reed omstreeks 20.35 uur over de Veldhuizerweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over zijn motor en botste uiteindelijk tegen een verkeersbord. Door de aanrijding raakte hij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een overstekende eend.

Brandstichting

UTRECHT Op de Mimosastraat stond donderdagavond een auto in de brand. De politie vermoedt brandstichting.

Tussen 23.30 en 01.30 uur ontstond brand in een auto die geparkeerd stond aan de Mimosastraat. De brand werd geblust. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de brand vermoedelijk is aangestoken. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Overval

UTRECHT Donderdagmorgen vond op een bedrijf aan de Arnodreef een gewapende overval plaats.

Omstreeks 09.10 uur kwamen twee verdachten het bedrijf aan de Arnodreef binnen. Het tweetal bedreigde een medewerkster met vermoedelijk een vuurwapen. Na de overval rende de verdachten de zaak uit in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.