Gemeente Smallingerland


Boornbergum draait om mensen

Woensdagmiddag onthulde wethouder Nieske Ketelaar op het plein voor dorpshuis 't Bynt in Boornbergum het kunstwerk 'Het draait om de mensen'. Dit is gemaakt ter afronding van de dorpsvernieuwing in Boornbergum - Kortehemmen.
Het kunstwerk, een zonnewijzer, werd ontworpen door kunstenares Karin Colen. De zonnewijzer is 3 meter hoog en 1.80 meter breed en bestaat uit een cirkel die in ringen versneden is. Op de cirkels staan silhouetten van inwoners van Boornbergum en Kortehemmen. Deze silhouetten zijn gemaakt op basis van foto's die vorig jaar op de jaarmarkt in Boornbergum zijn gemaakt. De cirkels met de silhouetten worden verbonden met andere cirkels waarop teksten staan. Deze teksten zijn uitspraken van dorpsbewoners en gaan over wat hen bindt met het dorp.
De kinderen op de scholen in Boornbergum, OBS De Finneblom en PCBO By de Boarne, hebben deze week een kleurplaat van de zonnewijzer gekregen. Zij konden de ingekleurde kleurplaat afgelopen woensdag na afloop van de onthulling inleveren bij het dorpshuis, in ruil voor een ijsje.