Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 16-04-2010

Uitslaande brand in een verzamelbedrijf in Oosterhout

OOSTERHOUT - Politie en brandweer spoedden zich vannacht naar een verzamelbedrijf aan de Nijverheidsweg na een ontvangen brandmelding. Ter plaatse bleek het te gaan om een uitslaande brand. De brandweer schaalde direct op naar grote brand en voorkwam een overslag naar een naast gelegen bedrijf.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving rond 01.30 uur een brandmelding van een verzamelbedrijf waarin een meubelmakerij en een autopoetsbedrijf gevestigd is. Bij het ter plaatse komen sloegen de vlammen uit de gesprongen ramen. Het vuur greep snel om zich heen. Terwijl de brandweer startte met bluswerkzaamheden, zette de politie de omgeving af. Door de aanpak van de brandweer kon overslag naar andere bedrijven voorkomen worden. Brandweerlieden vanuit Made, Oosterhout en Den Hout bestreden het vuur en gaven rond
03.30 uur het sein brandmeester te zijn. De politie sluit, naar aanleiding van het eerste onderzoek, brandstichting niet uit.

Oosterhoutse bedreigt plaatsgenoot

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag een 60-jarige Oosterhoutse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een 38-jarige vrouw uit dezelfde plaats te hebben bedreigd. De politie stelt een onderzoek in.

Het slachtoffer en de verdachte kregen gistermiddag op het Rubbenshof woorden met elkaar. Tijdens de woordenwisseling dreigde de 60-jarige het slachtoffer woordelijk met de dood. Enkele kinderen waren getuige van het dreigement. De politie werd geïnformeerd die de verdachte in haar woning arresteerde.

Politie onderzoek geweldsincident in woning Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd naar aanleiding van een geweldsincident in een woning in Sprang-Capelle. Bij dit misdrijf raakte een 39-jarige man uit
Nicaragua ernstig gewond.

Op donderdagavond 15 april werd de politie omstreeks 23.30 uur gealarmeerd. Bij een woning aan de Hondsdraf troffen agenten een zwaar gewonde 39-jarige man aan.
Tot op heden is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn medische toestand is ernstig.

Onder leiding van een Officier van Justitie is de politie meteen een grootschalig recherche onderzoek gestart. Daarbij zijn afgelopen nacht al enkele omwonenden verhoord en heeft de technische recherche een forensisch onderzoek in gesteld in en rond de bewuste woning. Vandaag wordt het onderzoek verder uitgebreid. Er werken momenteel circa 20 rechercheurs aan de zaak. Personen die informatie hebben kunnen via
0900 88 44 in contact komen met het onderzoeksteam. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Woordvoering Jeroen Steenmeijer.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-04-2010 11:07 | © Regio Midden en West Brabant |