Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 16-04-2010

Transportcontrole

ZEIST/BAARN De Politie Milieudienst en agenten van de Politie Utrecht hebben op donderdag 15 april in samenwerking met de KLPD, de AID, de VROM-inspectie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat een transportcontrole gehouden.

De controle vond van 08.00 uur tot 15.00 uur plaats langs de Rijksweg A28 bij Zeist en de Rijksweg A1 bij Baarn en richtte zich hoofdzakelijk op het vrachtvervoer van dieren, afval, vlees, gevaarlijke stoffen en grond.

Er werden ongeveer 70 transportcombinaties gecontroleerd. Dat leverde dertien processen-verbaal voor technische gebreken en gedragingen en vijftien waarschuwingen voor de rijtijdenwet op. Eén maal werd hiervoor een bestuurlijke dwangsom opgelegd. Ook één maal werd gewaarschuwd voor een veetransport. Vier afvaltransporten vereisen een na-onderzoek en vier maal werd gewaarschuwd omdat niet volledig aan de afvalregelgeving was voldaan.

Inbreker betrapt

ZEIST Een inbreker werd op donderdagmiddag 15 april op heterdaad betrapt, maar hij wist met buit te ontkomen.

Rond 14.00 uur kwam de bewoonster van een woning aan de Fransen van de Puttelaan samen met een vriend thuis. Zij gingen de woning binnen en hoorden vervolgens gestommel op de bovenverdieping, terwijl zij wisten dat er verder niemand thuis was. Vervolgens zagen zij iemand aan de achterkant van de eerste verdieping naar beneden sprong, de tuin doorrende en ervandoor ging. De verdachte vluchtte met een grijze Allstartas met daarop een rode ster. In de tas zaten onder andere twee gestolen laptops.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte is een blanke man van rond de 30 jaar, slank postuur,
1.80-1.83 meter en naar achtergekamd haar van een lichte kleur. Hij droeg een lichtbruin lederen heupjack en een spijkerbroek.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachte, mogelijk met de grijze Allstartas, op of in de omgeving van de Fransen van de Puttelaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

BUNNIK De politie heeft op donderdagavond 15 april van 18.30 uur tot 20.30 uur een alcoholcontrole gehouden.

In die twee uur moesten 118 automobilisten een blaastest af leggen, één van hen bleek te veel te hebben gedronken. Deze automobilist, een 59-jarige Odijker, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 300 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.