Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 16-04-2010

Meisje mishandeld

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 15 april kregen een jongen en een meisje ruzie met elkaar, waarna hij haar mishandelde.

Rond 15.40 uur kregen een 15-jarige jongen uit IJsselstein en een even oude plaatsgenote op de Flamingo ruzie met elkaar. Dat escaleerde zo, dat de jongen haar een harde vuistslag tegen het hoofd gaf, waardoor zij ten val kwam. Vervolgens liep de jongen weg. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Agenten hielden de verdachte op de Flamingo aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding tot de mishandeling lag vermoedelijk in de relationele sfeer.

Vrouw aangereden, motorrijder ervandoor

IJSSELSTEIN Een vrouw werd op donderdag 15 april op haar fiets door een motor aangereden. De motorrijder ging ervandoor.

Rond 16.45 uur stak een 21-jarige vrouw uit IJsselstein met haar fiets de Overtoom over, komende uit de richting van het Basiliekpad en gaande in de richting van Benschopperstraat. Over de Overtoom reed een motorrijder, komende uit de richting van de Achtersloot en gaande in de richting van de Hogebiezen. De motorrijder remde hard, blokkeerde en ging onderuit. Vervolgens gleed hij tegen de fietsster aan, waardoor zij ook onderuit ging.

De motorrijder stond op en ging er op de motor over de Hogebiezen vandoor in de richting van het Willem van Oranjeplein. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar heup en onderrug en had letsel aan haar enkel. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De motorrijder droeg een zwarte jas, donkere broek, zwarte schoenen en een zwarte helm. Hij reed op een soort crossmotor, mogelijk van het merk KTM, en zwart van kleur. Door meerdere getuigen was het kenteken genoteerd, maar de kentekenplaat bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Aan mensen die weten wie de motorrijder is en/of waar de motor nu is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.