Kamer van Koophandel

KvK en provincie Limburg investeren in wandelen en fietsen

(16-04-2010)

MAASTRICHT - Fietsen en wandelen zijn een populaire vorm van vrijetijdsbesteding in Limburg en nog steeds groeiende. Daarnaast levert het een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkelingen binnen de toeristisch-recreatieve branche. Kamer van Koophandel Limburg vindt het dan ook belangrijk het aanbod voor gebruikers op peil te houden. Investeren in fiets- en wandeltoerisme betekent investeren in het leefklimaat van de provincie.

Dé reden dat Kamer van Koophandel Limburg, in samenwerking met Provincie Limburg, kleine MKB'ers wilt helpen met investeren in voorzieningen en faciliteiten voor fietsers en wandelaars. Dit doen zij met de investeringsregeling Fiets- en Wandeltoerisme.

De regeling is bedoeld voor ondernemers die actief zijn in de toeristisch-recreatieve branche, welke tevens een investeringsvoornemen hebben dat aansluit op het doel van de regeling: "Het aantrekkelijker maken van Limburg als fiets- en wandelprovincie door te investeren in voorzieningen en faciliteiten voor fietsers en wandelaars. Meer en betere voorzieningen en faciliteiten moeten leiden tot een groei van de provinciale markt van fiets- en wandeltoerisme".

De regeling voorziet in een bijdrage van maximaal ¤ 4.500,- per ondernemer. In totaal is ¤ 418.500,- beschikbaar voor projecten.

De bijdrage die voortkomt uit de investeringsregeling kan gebruikt worden om te investeren in voorzieningen en faciliteiten zoals een oplaadpunt voor electrofietsen, terrasuitbreidingen, aanleg van attracties zoals kinderspeeltoestellen, picknickplaatsen, werkplaatsvoorzieningen, douche- en lockerfaciliteiten voor passanten, veilige fietsenstallingen, thematisering lokaliteit en veel meer.


- - - - - - - - - - EINDE PERSBERICHT - - - - - - - - - -




Kamer van Koophandel