Politie Haaglanden

Persberichten 16 april

Haaglanden, 16-04-2010

Man overleden na steekpartij, politie zoekt getuigen Den Haag Bij een steekpartij donderdag 15 april omstreeks 22.45 uur overleed een 48-jarige man uit Den Haag. Het slachtoffer bevond zich ter hoogte van een tankstation op de hoek van Delftselaan met de De Heemstraat toen hij een woordenwisseling kreeg met twee tot nu toe nog onbekende mannen. Het slachtoffer werd neergestoken en bleef zwaargewond achter. De GGD heeft het slachtoffer nog gereanimeerd. Dat mocht niet meer mocht baten, de man overleed ter plekke. De twee donker getinte mannen van vermoedelijk Antilliaanse afkomst, liepen na de steekpartij weg in de richting van de Kockstraat. De beide mannen waren tussen de 20 en 30 jaar, ongeveer 180 m lang en droegen donkere kleding. Samen met de twee mannen liepen twee vrouwen in richting de De Kockstraat, tevens met een donkere huidskleur en vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. De politie formeerde onmiddelijke een groot rechercheteam (TGO). Forensische experts voerden terplaatse een sporenonderzoek uit. Ook hielden agenten een buurtonderzoek. Bent u getuige geweest van deze dodelijke steekpartij of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met het rechercheteam van Politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Drie gewonden na botsing
Den Haag Bij een aanrijding op de Oude Middenweg tussen een brommer en een personenauto raakten donderdag 15 april om 17.19 uur drie mensen gewond. Een 18-jarige jongen uit Voorburg en een 16-jarige jongen uit Den Haag alsook een 21-jarige man uit Den Haag, de inzittende van de personenauto. Zij zijn met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de bromfiets geen voorrang verleend aan de automobilist met de botsing als gevolg.

Fiets lokt dief
Den Haag Een 30-jarige Hagenaar is donderdag 15 april aangehouden nadat hij er in Elandstraat met een zogenoemde lokfiets vandoor wilde gaan. Politieagenten hadden de fiets bij een supermarkt gestald. Omstreeks kwart over één s middags meldde zich de verdachte, die de verleiding niet kon weerstaan. Hij nam de fiets weg en werd aangehouden.

Grappenmaker
Den Haag Een 22-jarige Rotterdammer had in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 april beter zijn mond kunnen houden toen de auto waarin hij zat door de politie werd gecontroleerd. Agenten onderwierpen de bestuurder van de auto omstreeks half drie aan een routinecontrole. De 22-jarige passagier vestigde met enkele grappen de aandacht van de agenten op zich, waarna zij hem om zijn identiteitsbewijs vroegen. De man bleek nog voor zon 1600 euro aan bekeuringen te hebben openstaan. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man ook nog eens een kleine voorraad cocaïne bij zich te hebben.

Snelle aanhouding na mishandeling
Den Haag Een 16-jarig meisje is donderdag 15 april ernstig mishandeld op de Gedempte Burgwal. Ze vertelde politieagenten die het slachtoffer omstreeks half tien s avonds aantroffen na een melding, dat haar ex-vriend de dader was. De verdachte was er na de mishandeling met drie vrienden in een auto vandoor gegaan, zo wisten getuigen te vertellen. Op de A12 zagen politiemensen de auto rijden, waarna zij de wagen tot stoppen dwongen en de vier inzittenden konden aanhouden. Het gaat om Delftenaren van 18, 19 en 21 jaar en een 21-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Woningoverval, getuigen gezocht
Den Haag Een 69-jarige Haagse is donderdag 15 april overvallen in haar woning aan de Hobbemastraat, in de buurt van het Om en Bij. Vermoedelijk twee mannen overvielen haar en gingen er in onbekende richting vandoor met een kleine buit. Het slachtoffer kon aan haar lichte verwondingen ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. Van de daders is weinig bekend, behalve dat het om een blanke man en een man met een donkere huidskleur gaat. Beiden waren ongeveer 20 jaar oud. De donkere overvaller droeg een zwarte jas. Mensen die rond het tijdstip van de overval iets hebben gezien of gehoord dat kan bijdragen aan het oplossen van de zaak wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Hoefkade via 0900-8844

Schipper redt plassende man van verdrinkingsdood Den Haag Dankzij het voortvarende optreden van een 52-jarige Haagse schipper is een 44-jarige Haagse man donderdag 15 april aan de verdrinkingsdood ontsnapt. De man was s avonds rond 23.30 uur in de haven langs de Dr. Lelykade bij het urineren in het water gevallen. Omdat de Hagenaar niet kon zwemmen was zijn 38-jarige vriend hem achterna gesprongen. Beide mannen waren vermoedelijk onder invloed van alcohol. De schipper, gewekt door een hoop geschreeuw, kwam direct in actie en gooide een reddingsboei naar de twee drenkelingen. Met behulp van deze boei lukte het het tweetal om in ieder geval het hoofd boven water te houden. Ondertussen had de schipper een rubberboot in het water laten zakken en samen met één van de inmiddels toegesnelde politieagenten heeft hij de drenkelingen in de boot kunnen trekken. Het tweetal is ernstig onderkoeld naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Zij zijn een nacht ter observatie in het ziekenhuis gebleven en maken het inmiddels weer redelijk.

Taxichauffeur belaagd, oproep getuigen
Den Haag Een taxichauffeur kwam vrijdag 16 april om 01.41 uur met zijn auto tegen een verkeerslicht tot stilstand op de Rijswijkseweg omdat hij de macht over het stuur verloor door een vechtpartij. Aanleiding was een verkeersruzie op het Rijswijkseplein. Een passagier van een blauwe Ford ging verhaal halen en belaagde de taxichauffeur via het portierraampje. De taxichauffeur trachtte zich van de man te ontdoen door weg te rijden en nam de man al hangend aan het portierraam mee. Dit resulteerde in een botsing met het verkeerslicht. De 48-jarige taxixchauffeur en zijn 20-jarige passagier, zijn met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De belager stapte na de botsing weer in de Ford en reed weg. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900- 8844.

Auto uit de bocht
Rijswijk Een 72-jarige Haagse vloog donderdag 15 april om 14.30 uur met haar auto uit de bocht op de Prinses Beatrixlaan. Ze belandde in de berm tegen een paal en raakte hierdoor lichtgewond. Ambulancepersoneel behandelde haar ter plekke. Een sleepdienst vervoerde haar auto naar een garage van haar keus.

Motorrijder gewond
Westland - s-Gravenzande - Bij een aanrijding 15 april om 16.45 uur op de Maasdijk raakte een 45-jarige motorrijder uit Hardinxveld-Giessendam gewond. Het slachtoffer moest plotseling remmen voor een automobilist die voor hem vaart minderde en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man kwam in de berm terecht en liep nekletsel op. De Maasdijk werd afgesloten voor verkeer ter hoogte van de Oranjesluisweg. De politie onderzoekt de aanrijding.

Moeilijke hoor, die pollers
Delft Een 26-jarige automobiliste uit Taiwan begreep de werking van de pollers aan de Oude Langendijk niet toen zij 15 april omstreeks 17.40 uur met haar auto op de Oude Langendijk reed. De Taiwanese wist niet wat ze moest doen toen ze de pollers zag. De pollers waren naar beneden, de vrouw besloot door te rijden. Op dat moment gingen de pollers weer omhoog. Haar auto kwam vast te zitten op de pollers en moest door een takelwagen weggehaald worden. De pollers kwamen met de schrik vrij, de auto kon niet meer verder rijden.

Aanrijding brommer vrachtwagen
Zoetermeer Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer liep donderdag 15 april om 19.35 uur een flinke beenwond op, toen hij met zijn brommer tegen een vrachtwagen botste. Hij reed op de kruising van de Geel-Groenlaan en de Paletsingel tegen de zijkant van de vrachtwagen. Hierdoor viel hij en kwam zijn been onder de brommer. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Vrouw mishandeld
Zoetermeer Getuigen schoten donderdag 15 april om 19.35 uur een 31-jarige vrouw te hulp, die door haar vriend geslapen en geschopt werd op het perron Centraal Station. De man keerde zich daarop tegen die twee mannen sloeg hen ook. Agenten waren snel op het perron aanwezig en hielden de 31-jarige Nootdorper aan. De twee getuigen (20 en 24 uit Den Haag en Zoetermeer) deden aangifte tegen de Nootdorper. De 31-jarige man zit nog vast voor verhoor.