Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Unieke trailercampagne Utrechtse Heuvelrug te zien op snelwegen

trailercampage gestart
Acht gemeenten en de provincie Utrecht werken op bijzondere wijze samen om de regio Utrechtse Heuvelrug zichtbaar te maken voor nieuwe bezoekers aan het gebied.
De samenwerking is ontstaan om de lokale economie van het gebied verder te versterken. Juist in tijden waar het economisch minder goed gaat, wordt het aantrekkelijk voor toeristen om het eigen land te gaan
-her-ontdekken.

Roy Pamboer, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug: `De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig, vorstelijk gebied, dat het ontdekken meer dan waard is! We verbinden het toeristische, historische, culturele en natuuraanbod dat er op de Heuvelrug is, van Rhenen tot aan Wijk bij Duurstede. Samen laten we mensen zien waar ze naar toe kunnen gaan en wat er te beleven is. '

Het is voor het eerst dat de provincie Utrecht en de gemeenten Baarn, De Bilt, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Zeist zo intensief met elkaar samenwerken om nieuwe toeristen te werven. De samenwerking kreeg vorm in juli vorig jaar. Vanaf dat moment kwam de campagne
'Uit in de Heuvelrug' tot stand. Samen met de lokale VVV's en de ondernemers in het gebied focust de campagne zich op het laten zien wat er te DOEN is. Het resulteerde ondermeer in radiocommercials, een rechtenvrije beeldbank, een brand box, een landelijke te verspreiden Heuvelruggids, een recreatiekrant met alle uitgaanstips, die op regelmatige basis gaat verschijnen en een website (www.uitindeheuvelrug.nl) die door de VVV's en ondernemers samen wordt gevuld en gepubliceerd.

Nieuw onderdeel van de gezamenlijke campagne is de inzet van vijftig vrachtwagens die een maand lang door heel Nederland laten zien dat de Giro d'Italia op 8 en 9 mei over de Utrechtse Heuvelrug komt.

Er is bij dit onderdeel goed gekeken naar de transporteurs waar mee wordt samengewerkt. Vanwege de uitstekende `groene inzet' van Van Vliet Transport is dit transportbedrijf partner in het uitdragen van de Giro-boodschap. Zo is het wagenpark van Van Vliet al grotendeels uitgevoerd met euro 5 motoren. Deze motoren dragen bij aan een schoner milieu door vermindering van CO2-uitstoot.
Roy Pamboer: ` De trailerreclame roept op om te komen fietsen in de Utrechtse Heuvelrug. Zo slaan we meerdere vliegen in een klap: we roepen mensen op om uit de auto te komen en te genieten van onze prachtige natuur en we laten zien dat één van de mooiste evenementen van het jaar -de Giro d'Italia- ons gebied aandoet'.

Bijschrift bij de foto:
Wethouder Roy Pamboer (r) en Ronald van Vliet, directeur van Van Vliet Transport, geven het startsein voor de trailercampagne, die oproept om te gaan fietsen in de regio Utrechtse Heuvelrug.