Gemeente Zijpe


Werkzaamheden N9 officieel gestart

Al enkele maanden wordt er gemeten, de grond omgewoeld en de contouren uitgezet voor de omlegging van de N9. De weg langs het Noord-Hollandsch kanaal. De weg wordt omgelegd rondom De Stolpen en bij Schoorldam. Rijkswaterstaat is hier de opdrachtgever.

Door de omlegging van de N9 verbetert de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in beide dorpskernen. Ook verbetert het de verkeersveiligheid op de N9 en is de Kop van Noord-Holland beter bereikbaar.

Â

Op vrijdag 16 april 2010 is een feestelijke start gemaakt met de werkzaamheden. Fred Delpeut, Hoofd-ingenieur directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland opende de rij met sprekers. Door goede samenwerking tussen de gemeenten, provincie, het bedrijfsleven en Rijkswaterstaat krijgen we twee omleggingen die begin 2012 gereed moeten zijn. Na hem sprak gedeputeerde Elisabeth Post. Ook zijn is blij met deze omleggingen. Zij wist te melden dat er al in de jaren zestig van de vorige eeuw, plannen werden gesmeed om de wegen langs het Noord-Hollandsch kanaal aan te passen. Als laatste sprak Ad de boer, directeur van bouwbedrijf MNO Vervat. Hij is trots dat zijn bedrijf de opdrachten voor de omleggingen heeft gekregen. Als geen andere kent hij de verkeersproblematiek. Hij woont in de gemeente Zijpe en rijdt iedere dag over de Stolpen om naar zijn kantoor te gaan. In 2012 moet dat veel gemakkelijker gaan.

Â

Tenslotte werden de gedeputeerde en de hoofd-ingenieur directeur uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Met een shovel en een grote graafmachine wisten zijn een hoeveelheid zand te verplaatsen. Op deze wijze werd in feite het daadwerkelijke startsein gegeven voor de omleggingen van de N9 bij de Stolpen en Schoorldam.

Gedeputeerde Elsa Post verricht de openingshandeling Feestelijke proost op de werkzaamheden aan de N9 bij de Stolpen