Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 16-04-2010

Grote interregionale verkeerscontrole

WOUDENBERG/LEUSDEN De Utrechtse politie heeft op donderdag 15 april gedurende de dag, samen met collegas van de regio Gelderland-Midden, KLPD, Verkeersinspectiedienst en Belastingdienst op diverse locaties, een grote interregionale verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn meerdere voertuigen in beslag genomen en werden voor verschillende overtredingen boetes uitgedeeld.

In totaal werden 84 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere:


- Snelheidsovertredingen


- Ondeugdelijke losbreekreminrichting


- Negeren rood licht


- Niet-handsfree bellen


- Niet dragen van de autogordel


- Negeren van de doorgetrokken streep


- Ondeugdelijke verlichting


- Rijden zonder rijbewijs


- Te zware belading


- Niet afgedekte lading

De Belastingdienst scande met behulp van een zogenaamde ANPR (Automatic Number Plate Recognition) 2592 voertuigen. Met dat systeem kan automatisch kentekens worden geregistreerd, en leverde zeven hits op. Vier voertuigen werden afgevoerd. Er werd voor ruim 20.000,- Euro geïnd aan openstaande belastingschuld. Ook moesten in totaal 120 bestuurders blazen. Geen van hen had te veel gedronken.

Belediging

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 15 april een dronken 35-jarige man uit Hoevaleken aangehouden omdat hij het nodig vond om agenten te beledigen.

De agenten kregen rond 22.30 uur de melding dat er een dronken man over de Hogeweg zou fietsen. Daar werd niemand aangetroffen, maar op de Operaweg zagen zij een man over een hek bij een school hangen. Naast de 35-jarige verdachte lag een fiets. Toen hij aangesproken werd begon de man meteen beledigende taal uit te slaan en te spugen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Met gepast geweld kon de dronken verdachte ingerekend worden en hij kan bekeuringen tegemoet zien voor onder andere belediging en openbare dronkenschap.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op donderdag 15 april heeft de politie op verschillende plekken in Amersfoort verkeerscontroles gehouden.

De verkeerscontroles vonden plaats tussen 16.00 uur en 21.00 uur, waarbij gebruik werd gemaakt van een zogenaamde ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Dat apparaat kan automatisch kentekens registreren en controleren. Ook werd er gecontroleerd op andere verkeersovertredingen. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere:


- Door rood licht rijden: 3


- Niet dragen van de autogordel: 3


- Geen/gedeeltelijk werkende fietsverlichting: 7


- Niet-handsfree bellen: 1

Met het ANPR-systeem werden 1009 voertuigen gescand en leverde vijf hits op. Zo reed onder andere een bestuurder zonder rijbewijs, één persoon (gegevens onbekend) stond gesignaleerd en werd aangehouden en een andere bestuurder had nog een boete openstaan.