Gemeente Beek


Subsidie voor energiebesparing eigen woningbezitters

Wegens succes herhaald

Â

LES logo

* Wilt u meer wooncomfort?

* Wilt u een lagere energierekening?

* Wilt u een bijdrage leveren aan het terugdringen van het broeikaseffect?

* Wilt u dat uw huis aangepast is aan de klimaatverandering?

Van 1 maart 2010 tot 1 april 2012 kunt u als eigen woningbezitter subsidie krijgen op energiebesparende maatregelen. De Provincie Limburg stelt samen met een groot aantal Limburgse gemeenten geld beschikbaar voor energiebesparing bij bestaande woningen. Ook de gemeente Beek heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld. Bij energie besparende maatregelen gaat het om bijvoorbeeld aanbrengen van isolatie, dubbel glas of het plaatsen van zonnepanelen of warmtepompen.

Â

De subsidie voor een Limburgse woningbezitter kan oplopen tot maximaal 1500 euro per woning. Maar let wel: de subsidiebudgetten zijn gelimiteerd. Dat betekent dat als de pot leeg is, u geen subsidie meer ontvangt ook al zou u daar wel voor in aanmerking komen. Op de website www.limburgseenergiesubsidie.nl vindt u meer informatie over de subsidie en de mogelijkheden.

Â

Succesvol

Â

Het is de tweede keer dat een dergelijke regeling wordt opengesteld. De eerste regeling liep van 1 september 2008 tot en met 30 september 2009. Toen was de regeling zeer succesvol. In totaal zijn er toen zoân 2300 subsidie-aanvragen van particuliere woningeigenaren ingewilligd voor een totaalbedrag van 1,5 miljoen euro.

Â

De voordelen van LES


* U bespaart geld, maandelijks zijn de kosten van energieverbruik lager;

* Uw woning wordt aangenamer om in te leven;
* De waarde van uw woning stijgt;

* Energiebesparende maatregelen zijn goed voor het milieu. De fossiele brandstoffen raken minder snel op en de uitstoot van broeikasgassen wordt verlaagd;

* Door de subsidie is uw investering lager en dus sneller terug verdiend.

Kortom, u doet iets voor uzelf en voor het milieu!

Hoe kunt u zich aanmelden?

Â

Â

Mogelijkheden om energie te besparen

Â

Wat uw mogelijkheden zijn om energie te besparen, kunt u vinden op de websites www.energielastenverlager.nl en/of
www.energiebesparingsverkenner.nl. Op de website www.energiesubsidiewijzer.nl ziet u welke subsidiemogelijkheden er zijn naast de LES regeling om uw huis energiezuiniger te maken.

Â

Met een overheidssubsidie wordt de aanschaf van energiebesparende maatregelen weliswaar aantrekkelijker, maar u heeft voor de investering ook eigen geld nodig. Gemeente Beek wil het u nóg gemakkelijker maken. Als woningeigenaar kunt u bij de gemeente goedkoop geld lenen om uw woning écht energiezuinig te maken. Dat is de Duurzaamheidslening. Op deze website vindt u meer informatie over de Duurzaamheidslening. Tevens vindt u hier een aanvraagformulier voor de lening.

Â
DuurzaamheidsleningOp de website www.limburgseenergiesubsidie.nl vindt u het aanmeldformulier voor de subsidie. U kunt ook een folder met aanmeldformulier afhalen bij het gemeentehuis.