GroenLinks Capelle aan den IJssel


GroenLinks wil maatregelen Goudenregenstraat

Vrijdag 16 april 2010, 11:43u - tasco.alblas

Het bouwproject Narcisstraat heeft voor onrust gezorgd bij bewoners in de Goudenregenstraat. De fractie van GroenLinks wil dat het college maatregelen neemt om schade aan woningen en overlast te voorkomen.

De vrees van de bewoners heeft direct te maken met de bodem van het gebied en de manier waarop de woningen in de Goudenregenstraat zijn gefundeerd. Sommige oudere huizen zijn zelfs helemaal niet gefundeerd. De bodem is onder andere door omhoogkomend grondwater waterrijk en daardoor slap. "Dik water' wordt zo'n bodem wel genoemd. Bouwen en alles wat daarmee samenhangt kan in een gebied met slappe bodem tot schade aan bebouwing en wateroverlast leiden. Bij sloop van tien huizen in de Goudenregenstraat is eerder al schade ontstaan. Bewoners vrezen nu nieuwe schade door zwaar vrachtverkeer en allerlei bouwactiviteiten.

De gemeente heeft bewonersavonden georganiseerd, maar die hebben de vrees van de bewoners niet weggenomen.

De fractie van GroenLinks wil daarom nu van het college weten welke maatregelen genomen gaan worden om schade en overlast te voorkomen. GroenLinks stelt zich daarbij op het standpunt dat bewoners en eigenaren van omliggende woningen geen schade mogen ondervinden van het bouwen. De partij vindt daarom dat vooraf en tijdens de bouw de exacte plaats van de bebouwing moet worden ingemeten. Ook moet het grondwater in de gaten worden gehouden. Wat GroenLinks betreft draaien bewoners niet voor de kosten van die metingen op. Verder wil de fractie weten welke andere maatregelen genomen gaan worden en welke eisen de gemeente stelt aan de projectontwikkelaar en de aannemers. GroenLinks vindt ook dat het college de raad eerder over de problemen in de Goudenregenstraat had moeten informeren.

Klik op onderstaande link voor de vragen die GroenLinks heeft gesteld. Downloads

* Vragen Narcisstraat 20100415.pdf Vragen Narcisstraat 20100415.pdf (65.33 KB)

Zie het origineel