Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 16-04-2010

Politie voorkomt bromfietsdiefstal

TILBURG - De politie heeft gisteravond in de Jan Heijnsstraat een bromfietsdiefstal kunnen voorkomen. Drie Tilburgse jongens van 14, 16 en 17 jaar zijn aangehouden. De eigenaar van de bromfiets, een 41-jarige Tilburger deed aangifte.

De 41-jarige had gisteravond zijn bromfiets gestald tegen de gevel van het winkelcentrum aan de Jan Heijnsstraat. Agenten in burger zagen dat de drie jongens veel belangstelling toonden in gestalde scooters bij het winkelcentrum. Eén van hen bukte zich over de scooter terwijl de andere twee op de uitkijk stonden. Op het moment dat de agenten naar het drietal toeliep zagen ze dat de 14-jarige het slot van het voertuig forceerde. Hierop werd het drietal aangehouden. Op het bureau werd de 14-jarige in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie treft hennep en geruimde kweekruimte aan

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur in een woning in de Nijverstraat een geruimde kwekerij aangetroffen. In een andere ruimte vonden de agenten enkele rekken met drogende hennep. De bewoner, een 58-jarige man is aangehouden. De hennep is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Tilburger met harddrugs op zak opgepakt

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.45 uur op het
Korvelplein een 50-jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de opiumwetgeving. Agenten zagen hem eerder in de Capucijnenstraat lopen. Bij het zien van de politie koos hij het hazenpad en ging er vandoor. Het lukte de agenten hem korte tijd later te controleren op het Korvelplein. Daar bleek dat de man zakjes met vermoedelijk cocaïne en amfetamine bij zich had. Het poeder is in beslag genomen.

Camerabeelden registreren winkeldiefstal minderjarigen

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat drie minderjarige Oisterwijkse meisjes van 14 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Camerabeelden in de zaak
registreerden de diefstal. Daarop was te zien dat ze snoepgoed en mixdrankjes in hun zakken stopten waarna ze de winkel verlieten. Buiten de zaak werden ze aangesproken door de beveiliging die de politie informeerde.

Stageloper verduistert kleding

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een sportzaak in de Heuvelstraat een 15-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De jongen die stage loopt in de winkel wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking.

Een medewerker van de winkel stelde intern een onderzoek in na ontvangen informatie waaruit bleek dat de 15-jarige kleding uit de zaak had weggenomen. Nadat hij daarmee geconfronteerd werd bekende de jongen de diefstal van een voetbalshirt en broek. De politie werd geïnformeerd die de verdachte overnam. De agenten troffen bij hem thuis de kledingstukken aan. De goederen zijn in beslag genomen.

School ontruimt na ontdekking brand vaatwasser

TILBURG - Personeelsleden van een basisschool aan de Beethovenlaan in Tilburg hebben vanochtend de school ontruimd nadat er brand
geconstateerd was in een vaatwasmachine. Volgens het
ontruimingsprotocol konden alle leerlingen op een veilige en rustige manier het gebouw tijdig verlaten. Er raakte niemand gewond.

Vanochtend even na 11.30 uur ontdekten medewerkers van de school dat de vaatwasser in het gebouw in brand stond. De school besloot direct het ontruimingsprotocol in werking te zetten. Er ontstond tijdens de ontruiming geen paniek. Een gedeelte van de kinderen werd tijdelijk opgevangen in een nabij gelegen gebouw. De brand was snel geblust. Rookontwikkeling in het gebouw zorgde ervoor dat de kinderen een middagje vrij kregen.

Politie arresteert minderjarige voor aanrandingen

TILBURG / UDENHOUT - De politie heeft dinsdag 13 april jl. met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad een 14-jarige jongen uit Udenhout aangehouden. Hij wordt verdacht van enkele aanrandingen, gepleegd in Tilburg op 05 en 18 maart jl. Twee Tilburgse vrouwen werden daarvan het slachtoffer en deden aangifte. De aanrandingen vonden plaats in de omgeving van het Sweelickpark. Op 14 april 2010 is de jongen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Die stelde hem in bewaring. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek naar eventuele soortgelijke feiten.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 16-04-2010 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |