Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen na mogelijk schietincident
Publicatiedatum: 16-4-2010 13:27:01

EDE- De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een mogelijk schietincident op de Weerdestein van donderdagavond 15 april. Bij het incident raakte niemand gewond. De politie roept hierbij de hulp in van getuigen.

Een getuige meldde even na tien uur bij de politie dat er vermoedelijk geschoten zou zijn op de Weerdestein ter hoogte van de Hoge Kraats. Nadat de getuige een knal zou hebben gehoord zou de getuige twee jongens, in het donker gekleed, op een scooter weg hebben zien rijden in de richting van de Bellestein. Ook zou de getuige hebben gezien dat op dat moment vanaf de Weerdestein een man weg reed in een auto. Het is nog niet duidelijk wat de rol van het drietal in deze is. Tijdens het politieonderzoek ter plaatse troffen de agenten sporen aan die mogelijk duiden op een schietincident. Om onderzoeksredenen kan de politie op dit moment nog niet vertellen om wat voor soort sporen het gaat. De politie is op zoek naar getuigen en de drie personen die op donderdagavond 15 april op de Weerdestein waren. U kunt de politie in Ede bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (041411)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

BARNEVELD - De politie heeft donderdagavond 15 april een grootscheepse controle gehouden in Barneveld en omgeving. Er werd op verschillende locaties gecontroleerd in de middag tussen half vier en zeven uur en s'avonds tussen half negen en tien uur. De politie werkte hierbij samen, in totaal 85 mensen, met de KLPD, douane, speurhondengeleiders, groene opsporingambtenaren en gemeentelijke opsporingsambtenaren. Er werd tijdens de controle onder meer gecontroleerd op de technische staat van de voertuigen, gedragsregels in het verkeer, alcoholgebruik, snelheid, verzekering en belasting van voertuigen en Wet wapens en munitie.
euro binnengehaald vanwege het belastinggeld wat niet betaald was van de voertuigen.