Politie Gelderland-Zuid

Politie alert op overlastmeldingen Thorbeckeplein

Beuningen, 16-04-2010 o De politie treedt ook de komende tijd weer verbaliserend op tegen het onnodig ophouden in portieken in het centrum van Beuningen. Dit op nadrukkelijk verzoek van zowel winkelend publiek als winkeliers die daar overlast van ondervinden.

Overlast

Bij de politie en gemeente komen regelmatig overlastmeldingen binnen, het merendeel gaat over het Thorbeckeplein. Het betreft vaak jeugdigen die hangen in portieken, al dan niet gepaard gaand met geluidsoverlast of het achterlaten van rommel. Zowel overdag als s avonds ervaren niet alleen winkeleigenaren of omwonenden, maar ook winkelend publiek dit als overlast. Met het lengen van de dagen, neemt ook de overlast helaas weer toe.

In gesprek

De politie is al langer in gesprek met jongerenwerkers, de jeugd zelf en ondernemers, bijvoorbeeld via de wijkagent. Via dit nieuwsbericht wil de politie haar manier van handelen nog eens extra bekend maken en toelichten.

Handhaven

Op grond van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van de gemeente Beuningen treedt de politie handhavend en handelend op en deelt, bij constatering van overlast, bekeuringen uit. Het gaat om drie artikelen uit deze APV, namelijk artikel 2:47 Hinderlijk gedrag op openbare plaatsen, artikel 2:49 Verboden gedrag bij of in gebouwen en artikel 2:50 Hinderlijk gedrag in voor het publiek toegankelijke ruimten die je hier nog eens extra kunt nalezen. Het komt erop neer dat het verboden is om je zonder redelijk doel (dus onnodig) op te houden in portieken, poorten of bij gebouwen. Dit geldt niet alleen voor het Thorbeckeplein, maar voor het gehele centrum van Beuningen.

Direct actie

De politie in Beuningen is alert op overlastmeldingen, met name waar het om jeugdoverlast gaat. Waar het werkaanbod dit toelaat, wordt hier dan ook direct actie op ondernomen. In de aanpak van de overlast zet het team onder meer bikers in. Met dit optreden, in het kader van toezicht en handhaving, wil de politie bijdragen aan het leefbaar en publieksvriendelijk houden van het centrum.
(08)

Laatst gewijzigd 16-04-2010 13:40 | © Regio Gelderland-Zuid |