FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: actiedreiging personeel brengt Corus weer aan tafel

FNV Bondgenoten is door Corus uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg aanstaande dinsdag. Corus wil de uitkomsten van de door FNV Bondgenoten gehouden ledenvergaderingen bij Corus bespreken. De werknemers van Corus waren daar unaniem voor acties en stakingen als Corus niet inschikt.

Aad in 't Veld: "Ik ga er vanuit dat Corus dinsdag de cao-voorstellenbrief met verslechteringen voor de medewerkers van tafel haalt. Als zij dat niet doen, houden wij ons aan het ingezette actietraject. Er is bij Corus best ruimte voor loonsverhoging en verbetering. Tijdens de drukbezochte ledenvergaderingen hebben de medewerkers van Corus duidelijk aangegeven voor acties en stakingen te zijn. De medewerkers zijn de verslechteringen zat."

De actiebereidheid onder het personeel is groot. Vorig jaar is een deel van de arbeidsvoorwaarden bevroren en zijn de bonden akkoord gegaan met de afbouw van 800 arbeidsplaatsen. Aad in 't Veld: "Hiermee bespaart Corus zo'n 30 miljoen euro. Het gaat nu de goede kant op met Corus, dankzij de inzet van de hardwerkende werknemers. Daar moet ook iets tegenover staan."

Op donderdag 9 april liepen de onderhandelingen tussen Corus en FNV Bondgenoten vast. De cao van Corus geldt voor 9.500 werknemers.