Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 april 2010

Harley Davidson gestolen, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Een 34-jarige man uit Hengelo deed donderdag 15 april een vervelende ontdekking. De man was tussen 21.45 uur en 22.15 uur met zijn motorfiets op bezoek bij een bekende aan de Zandhorstlaan in Oldenzaal. Hij had zijn motor geparkeerd op de oprit, maat bij terugkomst bleek deze te zijn ontvreemd. Het gaat om een zwarte Harley Davidson, type XLH sportster, van het bouwjaar 1981 met het kenteken MR-31-BT. De motor had tassen en een opvallende rode streep aan de zijkant.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de motor nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010033694)

Inhaalverbod vrachtwagens

Rijssen

Politie Twente heeft speciaal gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtauto's op de A1. Hiermee hoopt ze de verkeersveiligheid te verhogen en de frustratie bij overige weggebruikers weg te nemen.

Vrachtauto's die inhalen staan in de ergernis top tien van weggebruikers. Op donderdag 15 april, tussen 15.00 uur en 17.30 uur, heeft politie Twente gecontroleerd op deze overtreding op de A1 tussen Azelo en Bathmen. In totaal werden achttien vrachtauto's bekeurd. De overtreding kost E 160. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een autogordel. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet hands-free telefoneren. De helikopter van het KLPD zou ingezet worden, maar in verband met de as-wolk boven Nederland was het niet mogelijk hiervan gebruik te maken. (2010033618)

Bestuurster brommobiel gewond na aanrijding Hengelo
Een 45-jarige brommobielbestuurster uit Hengelo raakte donderdag 15 april gewond na een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo.

Donderdagmiddag 15 april omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Een 25-jarige automobiliste uit Hengelo reed over de Bornsestraat in Hengelo. De automobiliste merkte te laat op dat het verkeer voor haar stil stond en reed achter in een brommobiel, bestuurd door een 45-jarige Hengelose. De brommobiel schoot vervolgens door tegen een andere auto. De 45-jarige raakte gewond en werd uit haar brommobiel geknipt. Zij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010033581)

Fietser gewond na aanrijding
Hengelo
Een 38-jarige fietser uit Hengelo raakte donderdag 15 april gewond na een aanrijding in Hengelo.

Donderdag 15 april omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Bornsestraat in Hengelo. Een 27-jarige automobiliste uit het Duitse Gronau wilde de rotonde op rijden. Tijdens het oprijden zag de automobiliste een 38-jarige fietser uit Hengelo over het hoofd, die op het fietspad reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 38-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010033609)

Twee mannen aangehouden voor mishandeling en vernieling Enschede
Een 20-jarige man en 24-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden vrijdagmorgen 16 april aangehouden, omdat zij verdacht worden van mishandeling en vernieling.

Vrijdagmorgen 16 april omstreeks 03.30 uur werden surveillerende agenten aangesproken door een 19-jarige man op de Korte Hengelosestraat in Enschede. De 19-jarige zou kort daarvoor mishandeld zijn door twee personen, ook zou zijn fiets beschadigd zijn door het tweetal. De politie ging naar de twee mannen uitkijken. Op de Brammelerstraat troffen de agenten de twee mannen aan. Het duo, een 20-jarige man en 24-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010033708)

Man beroofd van telefoon, politie zoekt getuigen Almelo
Vrijdagmorgen 16 april omstreeks 00.15 uur werd een 39-jarige man uit Almelo beroofd van zijn telefoon. De man reed met zijn auto op de Bonte Specht in Almelo toen hij werd klemgereden door een andere auto. Twee personen stapten uit de auto en dreigden de 39-jarige man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een steekvoorwerp. De 39-jarige moest zijn telefoon afgeven waarna de daders vertrokken. De politie is op zoek naar getuigen. De daders reden in een zwarte golf met afgeplakte kentekenplaten en hadden het volgende signalement: Dader 1:
. Hij heeft een Marokkaans uiterlijk . Tussen de 30 a 35 jaar oud . Was donker gekleed en had een dikke buik . Kort haar
. Ongeveer 1.65 meter groot Dader 2:
. Hij heeft een Marokkaans uiterlijk . Smal spits gezicht
. Kort krullend haar
. Droeg een zwarte vest / jas . Is ongeveer 25 jaar oud
. Ongeveer 1.75 meter groot

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010033699)

Jongens aangehouden voor bedreiging

Enschede

Donderdagavond 15 april zijn twee jongens van 12 en 13 jaar uit Enschede aangehouden voor bedreiging van een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Rond 21.00 uur kreeg de politie een melding van stadswachten in verband met bedreiging op het Stationsplein. Ter plekke bleek het te gaan om een 49-jarige man uit Enschede die door de jongens was bedreigd. Zij hadden hem gevraagd om een sigaret. Toen hij dit weigerde werd het op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem gericht. De jongens konden ter plekke worden aangehouden. Het bleek te gaan om een balletjespistool dat direct in beslag is genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010033675)

Man aangehouden na bedreiging medewerker woningstichting Almelo
Donderdagmorgen 15 april is een 27-jarige man uit Almelo aangehouden voor bedreiging van een 55-jarige Almeloër. Deze medewerker van een Almelose woningstichting was uit hoofde van zijn functie op maandagochtend 12 april bij de woning van de huurder aan de Canadahof. In verband met het eerder aantreffen van een hennepplantage in de woning, moest de bewoner de woning verlaten. De medewerker wilde hieromtrent navraag doen. De 27-jarige Almeloër werd hierop agressief en uitte bedreigingen. Na aangifte kon de verdachte donderdagmorgen 15 april rond 10.00 uur worden aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte zal zich voor beiden feiten, het houden van een hennepkwekerij en de bedreiging, moeten verantwoorden bij Justitie. (2010032523)

Twee mannen aangehouden voor bezit wapens

Enschede

In de vroege ochtend van vrijdag 16 april zijn bij een grenscontrole in Enschede twee mannen aangehouden wegens het in bezit hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en pepperspray.

De mannen werden omstreeks 00.45 uur aangehouden door de Koninklijke Marechaussee, die daar bezig waren met een controle bij de grensovergang in Glanerbrug. Tijdens controle van een voertuig, troffen ze een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan en een busje pepperspray. De inzittenden, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige Enschedeër, werden direct aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij nader onderzoek van het voertuig werd divers inbrekerswerktuig aangetroffen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010033700)

Man beroofd en bedreigd door drie jongens

Enschede

Donderdagavond 15 april omstreeks 22.30 uur is een 25-jarige man uit Borculo door drie jongens bedreigd met een mes en vervolgens van zijn fiets beroofd. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 22.30 uur fietste de Borculoër op Haaksbergerstraat, komende vanuit Enschede. Ter hoogte van de zandwinning rustte hij even uit op een bankje langs de weg. Er kwamen drie jongens aan fietsen. Eén van de jongens zat bij één van de fietsers achterop. De jongens vroegen de man om een vuurtje. Toen hij dat wilde geven, trok één van de jongens plotseling een mes en wees hiermee in zijn richting. De jongens eisten de fiets van de man en fietsten hiermee vervolgens weg, in de richting van Enschede. Voordat ze wegfietsten, trapte één van de jongens de man nog in de ribben, waardoor de man ten val kwam. De man gaf het volgende signalement van de jongens:

Dader 1:
. tussen 16-18 jaar oud;
. Van buitenlandse komaf, vermoedelijk Marokkaans; . Ongeveer 1.75 m. lang;
. Gezet postuur;
. Kort haar;
. Hij droeg een wit petje en een donkere broek.

Dader 2:
. Tussen 16-18 jaar oud;
. Van buitenlandse komaf, vermoedelijk Marokkaans; . Ongeveer 1.90 m. lang;
. Tenger postuur;
. Hij droeg een donkere jas en een donkere broek.

Dader 3: onbekend signalement

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team recherche Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010033697)

Man op heterdaad betrapt van diefstal aanhanger

Diepenheim

Donderdagmorgen tussen 05.00 en 05.15 uur meldde een getuige dat op de Kuimgaarden in Diepenheim zich een verdachte situatie zou voordoen. De getuige zag dat twee personen bezig waren met het aankoppelen van een aanhangwagen, waarna de auto met aanhangwagen wegreed. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, troffen de agenten de auto met aanhangwagen aan op de Goorseweg. De politie heeft de bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Deventer, aangehouden voor diefstal. De man is meegenomen naar het politiebureau en is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010033331)

Stelend echtpaar aangehouden
Nijverdal
Een 31-jarige vrouw en een 37-jarige man, beiden afkomstig uit Roemenië, werden donderdag 15 april aangehouden, omdat zij in het bezit waren van diverse gestolen goederen. Het echtpaar werd gecontroleerd door surveillerende agenten op de Nijveldserf in Nijverdal. In hun auto met Frans kenteken lagen diverse goederen welke van diefstal afkomstig zijn. De twee Roemenen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010033498)




Politie Twente