ROC Friese Poort Uitslag Gedichtenwedstrijd 2010

Vrijheid wereldwijd: Wat betekent vrijheid voor jou?

Op woensdag 14 april zijn in de raadszaal van het gemeentehuis van Noordoostpolder de prijzen uitgereikt van de Gedichtenwedstrijd 2010. Tijdens de Gedichtendag 2010 op 28 januari heeft Bart Chabot het startsein gegeven voor de jaarlijkse gedichtenwedstrijd. Voor het eerst is deze wedstrijd georganiseerd door een breed comité waarin vertegenwoordigd zijn FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, ROC Friese Poort, Plantage Boekhandel Marsman en het Comité 4 mei Noordoostpolder. Met elkaar kozen zij het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor de gedichtenwedstrijd: Vrijheid wereldwijd. Met daarbij de vraag: Wat betekent vrijheid voor jou?

Een deskundige jury, bestaande uit Willem Ridder van Rappard, Job Degenaar, Nienke Feddes, Ellen van Elk en Joop Masséus heeft alle 59 ingezonden gedichten beoordeeld.
De eerste prijs bij de jongeren 12 t/m 17 jaar was voor Beate Loonstra met het gedicht 'Vandaag ben ik vrij'. De tweede prijs ging naar Cees Hoekman met het gedicht `Hoe de wereld mij bevrijdde'. Susan Leemeijer uit Amsterdam kreeg een eervolle vermelding voor haar gedicht 'Zilvermeeuw'.
Bij de volwassenen ging de eerste prijs naar Hans Hanse met het gedicht `Ik zet een streep'. De tweede prijs was voor Marrie Rusch Heite voor haar gedicht `Vrijheid in saamhorigheid'. Annemiek Zwarts kreeg de derde prijs met `Wat is vrijheid?'.
Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei dragen de winnaars hun gedichten voor.

De ingezonden gedichten zijn gebundeld en verkrijgbaar voor EUR 1,- bij de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Boekhandel Marsman.