EuroCross Assistance

Sluiting luchtruim brengt reizigers in problemen

16/04/2010

De vulkanische aswolk brengt veel reizigers in de problemen. Door de sluiting van het Europese luchtruim zijn verzekerden overal ter wereld gestrand. Inmiddels hebben zich 120 verzekerden gemeld bij de alarmcentrale. Voor de verzekerden die wachten op een repatriëring worden passende alternatieven gezocht. Voor overige reizigers adviseert Eurocross het volgende:

* Voor het herplannen van de reis of het omboeken van een ticket verwijst Eurocross reizigers naar de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

* Achmea verzekeraars zoals Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, FBTO en Avero Achmea hebben uitgesproken soepel met de extra verblijfskosten om te gaan.

De aswolk, afkomstig uit IJsland, verplaatst zich met een snelheid van 40 km per uur over Nederland in zuid oostelijke richting. Het luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten.

Eurocross Assistance coördineert vanaf donderdag 1 april de hulpverlening bij rampen in het buitenland waarbij Nederlanders zijn betrokken. De belangrijkste taak hierbij is het zo snel mogelijk registreren van persoons- en calamiteitgegevens en het zorgen voor snelle, efficiënte hulpverlening. In de rol van coördinerende alarmcentrale houdt Eurocross in deze situatie alles nauwlettend in de gaten. Momenteel komen de meeste meldingen van gestrande reizigers uit Frankrijk, Italië en Thailand.