Politie Hollands Midden

Alphen - Hagenaar krijgt tien jaar gevangenisstraf voor gewapende woningoverval

Alphen aan den Rijn, 16-04-2010 o Een 28-jarige Hagenaar is vrijdag 16 april door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het plegen van een gewapende woningoverval in Alphen aan den Rijn. De straf is conform de eis van het OM.

De man pleegde op 2 september vorig jaar in Alphen aan den Rijn samen met twee anderen een gewapende woningoveral. Wegens gebrek aan voldoende bewijs had de rechtbank de voorlopige hechtenis van een tweede verdachte opgeheven. Van de derde verdachte ontbreekt nog ieder spoor.

Gewapende mannen in tuin Op 2 september drongen rond half tien s avonds drie gewapende en gemaskerde mannen een caravan binnen die achterin de tuin van de woning stond. In de caravan bevonden zich op dat moment de dochter van het gezin en een man. De man werd vastgebonden en geslagen en beiden werden onder bedreiging meegenomen naar de woning. Daar werden ook haar ouders en twee jongere kinderen bedreigd.

De dochter werd vervolgens gedwongen om met twee van de overvallers in de auto van haar vader te stappen en naar de woning van haar broer te rijden. Tijdens de rit schroefde een van de overvallers een geluidsdemper op zijn vuurwapen en zetten de twee mannen hun bivakmuts af. Haar broer opende de deur en de overvallers liepen naar binnen. Volgens de broer vroeg hij hen om rustig te doen en werd hij vervolgens in zijn been geschoten.

Nadat de verdachten een geldbedrag uit een keukenlade hadden gepakt, vertrokken zij weer met de dochter naar haar ouderlijk huis. De gewonde zoon bleef achter in de woning. De drie mannen lieten vervolgens iedereen vrij en gingen er vandoor.