Gemeente Kapelle

Overhandiging grensborden gemeente Kapelle

Nationaal Park Oosterschelde zoekt voordurend naar nieuwe mogelijkheden om de prachtige natuur van Nederlands grootste Nationaal Park onder de aandacht te brengen. De Oosterschelde is verbonden aan zeven Zeeuwse gemeenten. De gemeente Kapelle kwam in 2009 met het initiatief om de Oosterscheldedag te organiseren.

Dit was de grondslag voor het idee om elk jaar in één van de zeven gemeenten extra activiteiten rondom de Oosterschelde te organiseren. De gemeente Kapelle geeft het stokje in september 2010 over aan de gemeente Noord-Beveland.

Â

Tijdens de Oosterscheldedag in 2009 in de gemeente Kapelle konden bezoekers het leven rondde Oosterschelde letterlijk ervaren: met een interactieve informatiestand, unieke onderwaterbeelden, een natuurvaartocht, spelletjes en een aantal aquaria. In aanvulling op deze dag hebben de gemeente Kapelle en Nationaal Park Oosterschelde samen grensborden ontwikkeld. Zo worden inwoners en bezoekers geattendeerd op de unieke omgeving. Vrijdag 16 april 2010 zijn deze grensborden door de voorzitter van het Nationaal Park Oosterschelde, dhr. Lilipaly, overhandigd aan burgemeester Kramer van de gemeente Kapelle.