KNHS

Diana van Klaveren bondscoach Voltige
16 april 2010
img_kk_ alg_voltige.jpg

ERMELO (KNHS) De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft Diana van Klaveren (Lisse) aangesteld als nieuwe bondscoach voor de discipline voltige.

Van Klaveren (51) is succesvol trainer geweest van verschillende teams en solo voltigeurs die hebben deelgenomen aan de Wereldkampioenschappen in het Duitse Mannheim (2000), het Spaanse Jerez de la Frontera (2002) en in Aken (2006). Ook is van Klaveren regelmatig op het voltige-wedstrijdterrein te vinden als jurylid en geeft zij cursussen in opdracht van de KNHS voor de voltige instructeuropleiding. De KNHS is verheugd een coach aangetrokken te hebben met deze internationale ervaring.

Naast de voltigesport is van Klaveren betrokken als jurylid bij de disciplines dressuur en springen. Van 22 tot 25 april vindt op het KNHS-centrum het CVI Ermelo plaats, een internationale voltigewedstrijd die tevens observatiewedstrijd is voor de Europese Kampioenschappen 2010 voor de junioren in Oostenrijk*. Hier wacht de taak voor Van Klaveren om de kwaliteit van de Nederlandse starters te beoordelen en een eerste stap te maken richting het EK Voltige voor junioren. Tijdens de geplande kaderbijeenkomsten in mei wordt de wedstrijd- en trainingsplanning besproken voor de junioren en senioren in de richting van het WK in 2011.


*onder de 16 jaar voor teams en 14-18 jaar voor solo-voltigeurs, exacte locatie en datum nog niet bekend.