Politie Zaanstreek-waterland

Vluchtauto gevonden overval

Zaandam, 16-04-2010 o Vluchtauto gevonden overval

Zaandam, 16 april 2010

De politie heeft donderdagmiddag de vermoedelijke vluchtauto gevonden die gebruikt is bij de overval op de Mielespeciaalzaak.

De lichtgekleurde Volkswagen Golf, die kennelijk in grote haast was achtergelaten, werd in het centrum aangetroffen. Het voertuig bleek eerder gestolen in Amsterdam. Forensische opsporing zal een uitgebreid sporenonderzoek op de auto verrichten.

Donderdagmiddag rond 12.15 uur kwam een gewapende man de speciaalzaak aan de Zuiddijk binnen, bedreigde het personeel en vroeg om geld. De overvaller is uiteindelijk zonder buit vertrokken in de richting van de Beatrixbrug. De politiehelikopter werd ingeschakeld en er werd een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Bij de overval raakte niemand gewond.

Verder is de politie op zoek naar getuigen. Rond 12.15 uur is de dader van de overval te voet gevlucht in de richting van de Beatrixbrug in Zaandam. Vlak voor de brug, op de Peperstraat, is de overvaller waarschijnlijk tegen een fietser aangebotst. Bent u deze fietser of bent u getuige geweest van deze botsing? Belt u dan met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.