Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 17 april

Alkmaar, 16-04-2010 o 16:00

Motorrijder zwaar gewond

Zijdewind, donderdag 15 april 2010

s Middags rond 17:50 uur raakte op de provincialeweg N241 bij Zijdewind een 53-jarige motorrijder uit Zuid-Scharwoude zwaar gewond na een aanrijding met een personenauto. Een 45-jarige vrouw uit Schagen reed over de Weel uit de richting van Zijdewind en reed de N241 op. Hierbij gaf ze geen voorrang aan de motorrijder en kwamen ze met elkaar in botsing. Met gebroken ribben en inwendig letsel is hij naar het Westfries Gasthuis gebracht. De bestuurster was hierbij niet gewond geraakt, maar was erg geschrokken. Zij kreeg een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang.

Aangehouden na heling fietsen

Alkmaar, donderdag 15 april 2010

s Middags om 16:40 uur zijn op de Regulierslaan in Alkmaar twee 26-jarige Servische mannen aangehouden op verdenking van heling. Een surveillerende agent zag dat één van hen op een fiets reed, waarvan het hoefijzerslot ontbrak. Hij liet hen stoppen en ze moesten zich identificeren. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De damesfietsen waarop ze reden, zijn gestolen en worden door de politie teruggegeven aan de eigenaren.

Dief bromfietsen aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 15 april 2010

s Middags om 13:45 uur is op de Olmenlaan een 16-jarige jongen aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. Een agent liet hem stoppen omdat hij met zn drieen op de bromfiets reed. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Bij het controleren van het kenteken bleek de bromfiets gestolen te zijn. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij bleek nog een ander kenteken bij zich te hebben die afkomstig was van een gestolen bromfiets. Hij bekende beide diefstallen.

Fietser zwaar gewond

Sint Pancras, donderdag 15 april 2010

s Avonds rond 19:55 uur raakte op de Vronermeerweg in Sint Pancras een 44-jarige wielrenner uit Broek op Langedijk gewond na een aanrijding met een personenauto. Een 46-jarige man uit Alkmaar reed over de Helling richting Sint Pancras. Bij het oversteken van een kruising verleende hij geen voorrang aan de wielrenner, die op de Vronermeerweg reed. Ze raakten met elkaar in botsing. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Getuige houdt zakkenroller aan

Hoorn, donderdag 15 april 2010

s Middags om 15:00 uur is een 33-jarige Roemeen zonder vaste woon- en verblijfplaats in een winkel aan de Betje Wolffplein aangehouden wegens zakkenrollerij. Een 47-jarige vrouw uit Hoorn zag een drietal mannen verdacht in een winkel rondhangen. Zij zag dat één van hen ongemerkt een portomonnee pakte uit een tas van een vrouw met rollator, er iets uithaalde en weer terug stopte. De getuige hield de man staande en het winkelpersoneel belde de politie. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal en een boete.

Het geld en pasjes die waren gerold, kon gelijk teruggegeven worden aan het 79-jarige slachtoffer uit Hoorn.

Aanhoudingen na bedreiging agent

Medemblik, vrijdag 16 april 2010

s Morgens om 0:15 uur zijn twee jongemannen van 21 en 22 jaar uit Medemblik aangehouden wegens vernieling, belediging en bedreiging van agenten. Rond middernacht kwam bij de politie een melding van vernieling binnen op de Oosterhaven in Medemblik. Een hoteleigenaar had een groepje jongeren de toegang tot zijn hotel ontzegt. Zij hadden gedronken en waren luidruchtig. Hierop waren zij boos geworden en vernielden een raam en bedreigden de man. De agenten ter plaatse hielden de 21-jarige jongeman aan, maar hij verzette zich. Hij en zijn vrienden riepen verwensingen en bedreigingen naar de agenten. Uiteindelijk konden de jongens geboeid naar het politiebureau worden gebracht. Hij bleef zich ook in de auto recalcitrant gedragen. Hij probeerde ook meerdere kopstoten uit te delen. De agenten voelden zich erg bedreigd en hebben aangifte gedaan.

Gewond na steekpartij

Den Helder, donderdag 15 april 2010

In de namiddag rond 17:15 uur vond op de Brakkeveldweg in Den Helder een steekpartij plaats, waarbij een 28-jarige man uit Den Helder zwaar gewond raakte. Het slachtoffer is met verwondingen aan de schouder en gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn hiervoor twee jongeren aangehouden, een 24-jarige jongen en een 16-jarig meisje, beiden uit Den Helder. De politie heeft de steekpartij in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.