Gemeente Soest

Eerste Van der Huchtschool Sportactieve School

16 april 2010

De Eerste Van der Huchtschool (Paulus Potterlaan) mag zich als eerste basisschool in Soest `Sportactieve School' noemen. De plaquette die bij die erkenning hoort, wordt woensdagochtend door wethouder Jannelies Van Berkel-Vissers (CDA) onthuld onder het wakende oog van ruim 250 bezwete leerlingen.

Het certificaat `Sportactieve School' is een initiatief van het NOC*NSF en de KVLO, de beroepsvereniging van leraren lichamelijke opvoeding. Het kwaliteitskeurmerk wordt toegekend aan scholen die kunnen aantonen dat ze op sportief gebied meer doen dan alleen de voorgeschreven gymlessen.

De Eerste Van der Huchtschool voldeed ruim aan de kwaliteitseisen. Zo is het een van de weinige scholen in Soest met een vakleerkracht lichamelijke opvoeding, die zelfs de kleuters lesgeeft en is er bijvoorbeeld meer dan gemiddelde aandacht voor gezonde voeding en het belang van sport en bewegen.

De Eerste Van der Huchtschool treedt met deze erkenning toe tot een behoorlijk exclusief gezelschap. Van de ruim 4.500 basisscholen in Nederland, mogen slechts iets meer dan 80 zich `Sportactieve School' noemen.

De onthulling van het kwaliteitskeurmerk valt (niet geheel toevallig) in de Nationale Sportweek en krijgt dan ook een sportief tintje. De leerlingen beginnen de dag met een pittige warming-up onder leiding van een Zumba instructrice van SRO. De kersverse wethouder wordt dan ook omringd door `dampende' leerlingen wanneer ze de plaquette en een bijna vier vierkante meter groot gevelbord onthult met daarop het `Sportactieve School' logo.

Ook de rest van de woensdagochtend is voor de leerlingen een sportief feestje. Onder leiding van een team studenten van het CIOS en vakleerkracht lichamelijke opvoeding Jacqueline Siebbeles, zijn er tal van activiteiten. Niet alleen die woensdag overigens. Het is tenslotte Nationale Sportweek.

Dus zijn er ook tijdens de pauzes van de overige dagen volop sportieve activiteiten gepland. Je bent tenslotte `Sportactieve School' of niet.