Documentaire toont ambities én talent Amsterdamse leerlingen

16/04/2010 17:02

AMOS

Amsterdam - Op 16 april om 9.00 uur vond op basisschool De Rietlanden de première van de documentaire 'Ongekend talent' plaats. De documentairemakers van DYZLO FILM laten met de film zien dat het clichébeeld van de Rietlanden als 'zwarte school' niet klopt. De film volgt vier talentvolle leerlingen uit groep 8 thuis, in de klas en tijdens hun droomstage. Over de rode loper liepen de vier trotste hoofdrolspelers. Zij werden omringd door pers en luidkeels toegejuicht door alle kinderen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden. In de gymzaal, die was omgetoverd tot bioscoop, was het tijdens de film muisstil. Directeur van De Rietlanden Annemieke van de Groen: "Ik ben trots en ontroerd: de documentaire toont dat onze leerlingen echte Amsterdamse talentjes zijn."

'Ongekend talent'

De film volgt vier leerlingen uit groep 8 thuis, in de klas en tijdens hun droomstage. Tijdens de opnames ontdekten de kinderen hoe zij hun dromen waar kunnen maken. In de documentaire is Paris Kotzebue één van de ongekende talenten. Hij denkt aan een carrière als piloot. Paris kreeg tijdens het maken van de film de kans om zelf te vliegen en te ontdekken wat er bij komt kijken als je daadwerkelijk piloot wilt worden. Naast Paris schitterde onder meer de in Mexico geboren Monse Husain Cornelissen. Zij heeft een passie voor fotografie. Voor het maken van de documentaire ging zij een dag op stap met een beroepsfotograaf.

Basisschool De Rietlanden

De Rietlanden is een basisschool in het Oostelijk Havengebied in Zeeburg, Amsterdam. Op de school zitten kinderen met zo'n 20 verschillende culturele achtergronden. Hoewel de school een gemengde school is met goed onderwijs staat de school bij sommigen bekend als 'zwarte school'. Directeur van De Rietlanden Annemieke van de Groen: 'De documentaire toont dat De Rietlanden een kleurrijke school is met talentvolle en ambitieuze leerlingen.'

'Educatieve Tour'

De première van de documentaire vond plaats tijdens de tweedaagse Educatieve Tour. Voor de tweede keer organiseerden de 35 AMOS-basisscholen deze tour. Alle leerkrachten, bestuurders en onderwijsbetrokken van AMOS bezochten op 15 en 16 april de verschillende scholen. Zij zagen in de praktijk hoe kinderen via het opzetten van ondernemingen zichzelf en elkaar inspireren om zo hun talent te ontwikkelen.

AMOS

AMOS is de Amsterdamse Oecumenische Scholengroep, een schoolbestuur voor levensbeschouwelijk primair onderwijs. Binnen AMOS werken 35 Amsterdamse basisscholen intensief samen om zo aantrekkelijk en modern onderwijs voor leerlingen te realiseren. Het onderwijs op de AMOS-scholen is gebaseerd op christelijke beginselen en richt zich op talentenontwikkeling en gemeenschapsvorming. De scholen werken nauw samen met ouders, de buurt, de overheid, bedrijven en instellingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.derietlanden.nl/