Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


licht voor verdere vernieuwing Amsterdamse Poort
---

Groen licht voor verdere vernieuwing Amsterdamse Poort

16 april 2010

Vertrouwen in de toekomst en in stadsdeel Zuidoost! Dat is wat de vernieuwingsplannen voor winkelcentrum Amsterdamse Poort betekenen. ING Real Estate Investment Management (ING REIM) en de gemeente Amsterdam hebben overeenstemming bereikt voor de verdere vernieuwing van winkelcentrum Amsterdamse Poort en omgeving. De plannen zijn op vrijdag 16 april in een overeenkomst tussen beide partijen vastgelegd.

Een belangrijke verbetering is de verbreding van de looproute tussen station Bijlmer ArenA en het winkelcentrum. Daartoe wordt een klein gedeelte van het kantoorgebouw Nieuw Amsterdam gesloopt dat nu de toegang tot de Amsterdamse Poort visueel en fysiek beperkt.

Een tweede verandering is dat in kantoorgebouw Nieuw Amsterdam op Hoekenrode ruimte komt voor horeca en publieke functies, zoals een kinderdagverblijf of een health- en fitnessclub. Dit komt ten goede aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van het plein tussen station Bijlmer ArenA en Nieuw Amsterdam.

Beide ingrepen maken onderdeel uit van de door ING REIM beoogde renovatie van kantoorgebouw Nieuw Amsterdam. De voorlopige inschatting is dat deze renovatie in 2013 is voltooid.

Stadsdeelwethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Els Verdonk: "Deze overeenkomst betekent dat ING vertrouwen heeft in Zuidoost en in onze gezamenlijke toekomst.
De plannen waarover we het nu eens zijn geworden, zijn een noodzakelijk impuls voor het hart van Zuidoost. Ik ben een blije en tevreden portefeuillehouder en zal straks als bewoner de ontwikkelingen blijven volgen".

Centrale winkelblok bijna klaar
In de loop van dit jaar komt de grootscheepse vernieuwing van het centrale winkelblok van de Amsterdamse Poort af. Dit project is gericht op verbetering van de uitstraling en het winkelaanbod. Het winkeloppervlak wordt uitgebreid en opnieuw ingedeeld, ook om te kunnen voldoen aan de vraag naar grotere winkelunits. Het oppervlak van het centrale blok wordt met ruim 1.100 m2 uitgebreid tot circa 10.070 m2. Medio 2010 wordt het vernieuwde centrale blok opgeleverd met een nieuwe H&M en New Yorker als grote trekkers. Andere nieuwe huurders zijn Miss Etam en Van Haren XL. De C&A heeft een metamorfose ondergaan. Ook in de rest van het winkelcentrum zijn nieuwe huurders te verwelkomen waaronder de Tuinen en Ado Bike.

De komende jaren wordt de uitstraling van het hele winkelcentrum geleidelijk en stapsgewijs aangepakt. Behalve de renovatie van de horecaruimte bij de Shopperhal, zullen waar nodig gevels worden gemoderniseerd.

Het winkelcentrum Amsterdamse Poort ligt naast het recent vernieuwde en prijswinnende trein/metrostation Bijlmer ArenA. Aan de andere zijde van het station ligt de Arenaboulevard. De genoemde vernieuwingen zijn in lijn met de ambitie van de stad en het stadsdeel om van dit gebied het tweede winkel- en uitgaanscentrum van Amsterdam te maken.

Het circa 50.000 m2 tellende winkelcentrum Amsterdamse Poort is een belegging van het ING Dutch Retail Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds voor institutionele beleggers. Kantoorgebouw Nieuw Amsterdam is een belegging van het ING Dutch Office Fund, eveneens een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds voor institutionele beleggers. Beide fondsen worden beheerd door ING REIM.
---