Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Voetbalclub vraagt om nieuwe naam

---

Voetbalclub vraagt om nieuwe naam

16 april 2010

In het komende sportseizoen opent het nieuwe Bijlmer Sportpark haar deuren. Dan kan er worden gevoetbald op drie nieuwe kunstgrasvelden. Het sportpark wordt de thuishaven van één voetbalvereniging waarvan iedereen lid kan worden. De voetbalvereniging moet eerst een nieuwe naam krijgen.

Bewoners van Zuidoost mogen meebeslissen over hoe de vereniging gaat heten en kunnen hiervoor kiezen uit drie namen:
* Kleurrijk Zuidoost (KZO)

* Sportvereniging Zuidoost (SV ZO)

* Zuidoost United (ZO United)

Tot maandag 10 mei 2010 kan via de website www.sportloketzuidoost.nl worden gestemd. De naam die de meeste stemmen krijgt, wordt vervolgens vastgesteld door de leden van de vereniging.

Nieuwe leden zijn welkom
Eerder dit jaar besloot het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost dat KSJB als romp zal dienen voor de voetbalvereniging die in het Bijlmer Sportpark zal spelen.
Het nieuwe sportpark biedt ruimte voor een vereniging van circa 800 leden. Op verzoek van het stadsdeel begeleidt de KNVB de vereniging bij het proces van professionalisering en de overgang van nieuwe leden naar de club. Tevens heeft Ajax de intentie uitgesproken om aan de vereniging technische ondersteuning te geven. Iedereen die in het Bijlmer Sportpark wil voetballen is welkom om lid te worden van de voetbalclub. Ook is er nog ruimte voor belangstellenden die aan de slag willen als vrijwilliger of medewerker. Op de website van het Sportloket Zuidoost kunnen belangstellenden terecht voor meer informatie.

Bijlmer Sportpark
Centraal gelegen in het nieuwe Bijlmerpark komt het Bijlmer Sportpark. In het komende seizoen kunnen sporters in het sportpark terecht voor het spelen van voetbal. Het Bijlmer Sportpark wordt een multifunctioneel sportpark met drie kunstgrasvelden, een vierhonderd meter lange atletiekbaan en een verenigingsgebouw, waarin kleedkamers, horecafaciliteiten, kantoorruimte en ruimten voor kinderopvang en naschoolse opvang zijn ondergebracht. De atletiekbaan wordt in 2011 opgeleverd.

---