Ingezonden persbericht

PERSBERICHT- Driebergen, 9 april 2010

Edwards spreekt over hoop en moed voor de kerk

Op 16 april houdt de EA haar jaarlijkse deelnemerscongres. Het thema is: De rode draad en het zwaard - over hoop en moed voor de kerk. Sprekers zijn Joel Edwards (directeur Micah Challenge International), Harmen van Wijnen (directeur HGJB en predikant met bijzondere opdracht voor het jeugdwerk van de Protestantse Kerk) en Arnold van Heusden. Arnold van Heusden neemt tevens officieel afscheid als directeur van de EA.

Joel Edwards schreef bij zijn afscheid als directeur van de Engelse EA het boek 'Agenda for Change'. Uitgeverij Medema heeft het initiatief genomen om het boek ook in Nederland uit te brengen onder de titel 'Gods agenda, een wereld van verschil'. Arnold van Heusden, Henk Medema en Arie Kok schreven over de situatie in ons land. Tijdens het congres zal Joel Edwards de Nederlandse editie van het boek in ontvangst nemen.

Edwards gaat in zijn lezing in op de uitdaging voor de 'Kerk' om Christus geloofwaardig te presenteren in de eenentwintigste eeuw. De wereld om ons heen ondergaat een voortdurende geestelijke en sociale transformatie. Hoe gaat we daar als christenen mee om en wat zijn onze oriƫntatiepunten? Gods beloften zijn daarbij een boodschap van hoop, ook voor de toekomst van de kerk. Harmen van Wijnen zal in zijn lezing vooral ingaan op de vraag hoe we Christus geloofwaardig kunnen presenteren aan jongeren. Van Wijnen pleit voor een herwaardering van het begrip gemeenschap en een zoektocht naar hedendaagse vormen van gemeenschap waar jongeren onderdeel van zijn die mogelijkheden bieden om geloof te delen en kerk te zijn.
Arnold van Heusden zal vanuit zijn perspectief op beide lezingen reageren.

Daarnaast staat het congres in het teken van het afscheid van Arnold van Heusden, die eind april vijfenzestig hoopt te worden. Deelnemers, relaties en genodigden krijgen tijdens deze ontmoeting gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen. Het congres vindt plaats in De Lichtboog in Houten.