Liberale Mutualiteiten hebben oog voor noden van personen met een hand

16/04/2010 13:18

Landsbond van Liberale Mutualiteiten

Op 15 april 2010 werd in de schoot van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten de vzw "Liberale Vereniging van Personen met een Handicap" opgericht. Hiermee willen de liberale mutualiteiten hun streven naar volwaardig burgerschap voor personen met beperkingen versterken.

Reeds langere tijd hebben de liberale mutualiteiten aandacht voor personen met een handicap of, ruimer gesteld, personen met beperkingen. Niet enkel komt deze doelgroep aan bod in hun missie, er is ook een hele werking binnen de ziekenfondsen die zich richt naar personen met een handicap; denken we maar aan de dienstverlening die de sociale dienst biedt in het kader van de Vlaams Fonds Dossiers of aan de informatie die aan hun leden wordt gegeven omtrent hun sociale rechten en voordelen

Daarnaast zijn er in heel wat regio's in Vlaanderen ook socio-culturele afdelingen actief waar zowel ontspanning, informatie als vormingsactiviteiten worden georganiseerd voor personen met een handicap.

Om de werking verder te intensifiëren werd een nieuwe vereniging opgericht. Deze heeft tot doel de emancipatie en zelfbewustmaking van haar leden na te streven en hen mondiger en actiever te maken om hun eigen levenssituatie zoveel mogelijk zelf in handen te nemen. Zij zal de belangen van personen met een handicap, ongeacht hun leeftijd of de aard van hun handicap verdedigen en discriminatie bestrijden.

Aangezien de liberale mutualiteiten de volwaardige betrokkenheid van de personen met een handicap belangrijk vinden in de verdere uitbouw ervan bestaan de beleidsstructuren van deze vereniging niet enkel uit professionelen maar ook uit personen met een handicap of hun vertegenwoordigers.

Het kernbestuur van de vereniging is als volgt samengesteld:

Voorzitter: de heer Messiaen Geert

Ondervoorzitters: mevrouw Pohl Dina en de heer Schollaert Ruddy

Secretaris: mevrouw Van Roy Karin

Schatbewaarder: de heer Van Droogenbroeck Theo

Adjunct-scecretaris: de heer Van Hecke Marc

Adjunct-schatbewaarder: de heer De Clercq Jan

Tot slot kunnen wij nog melden dat de liberale mutualiteiten eenzelfde initiatief uitwerken voor hun Franstalige leden.

---

Geert Messiaen

Secretaris-generaal

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel