NIOD

Directeur NIOD dankt ex-staatssecretaris Jet Bussemaker voor haar inzet bij Erfgoed van de Oorlog

Marjan Schwegman, directeur van het NIOD, was één van genodigden die op 13 april j.l. het woord mochten voeren tijdens het afscheid van staatssecretaris Bussemaker. Ze dankte Bussemaker voor de wijze waarop het programma Erfgoed van de Oorlog erin geslaagd is om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier levend te houden.

Jet Bussemaker nam afscheid als staatssecretaris van het departement van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De PvdA-bewindsvrouw raakte haar functie kwijt door de val van het kabinet in februari j.l.

Met het subsidieprogramma Erfgoed van de Oorlog dat in 2007 van start ging, wil het ministerie belangrijk materiaal uit en over de Tweede Wereldoorlog in Nederland en de strijd in Nederlands-Indië behouden en het gebruik ervan stimuleren. Het programma heeft al een groot aantal mooie producten opgeleverd, waaronder verschillende websites waarbij het NIOD betrokken is, zoals de Archieven WO2 en de Onderzoeksgids Oorlogsgetroffenen WO2. Het programma Erfgoed van de Oorlog wordt op 16 september 2010 afgesloten met een slotconferentie in Amsterdam.

Meer informatie
Speech Marjan Schwegman, Directeur van het NIOD, ter gelegenheid van het afscheid van Jet Bussemaker als Staatssecretaris van het ministerie van VWS.