Belgacom

1
Brussel, 16 april 2010
PingPing is klaar voor de digitale maaltijdcheques

In nauwe samenwerking met Accor Services heeft PingPing eenvoudige en vernieuwende oplossingen ontwikkeld en getest om zowel handelaars als gebruikers ten volle te laten profiteren van de voordelen van digitale maaltijdcheques.
PingPing, het platform voor mobiele microbetalingen, en Accor Services, de verdeler van de Tickets Restaurant, hebben de voorbije maanden met succes eenvoudige en vernieuwende oplossingen ontwikkeld en getest om de invoering van gedigitaliseerde maaltijdcheques te ondersteunen.
Nu al betalen elke dag verschillende honderden medewerkers van Belgacom hun maaltijd in het bedrijfsrestaurant met maaltijdcheques via het PingPing-platform. In nauwelijks enkele maanden tijd en ondanks het beperkte aantal testgebruikers zijn niet minder dan 5% van de transacties al via dit systeem omgezet.
Volledig transparant voor de gebruiker
Elke maand worden de Tickets Restaurants van deze gebruikers automatisch overgezet naar een specifieke virtuele portefeuille op hun - gratis - PingPing-rekening. Deze overdracht gaat gepaard met een sms die het exacte aantal en de geldigheidsdatum van deze cheques aangeeft.
Via hun rekening, die via het internet toegankelijk is vanaf een computer of gsm, kunnen de gebruikers op elk ogenblik hun uitgavenstaat en de geldigheid van hun Tickets Restaurant volgen.
De veiligheid en de bescherming van de privégegevens zijn gewaarborgd doordat het PingPing-platform houder is van een Europese e-moneylicentie.
2
Ondervraagd over deze nieuwe oplossing om hun maaltijdcheques te gebruiken, zeggen 82% van de testgebruikers tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn, zoals blijkt uit de onderstaande grafiek.
Eenvoudige en toegankelijke oplossingen voor handelaars
Dankzij de ervaring van Accor Services heeft PingPing een volledig gamma van eenvoudig en vlot toegankelijke oplossingen ontwikkeld voor alle types handelaars die Tickets Restaurant aannemen. Het kan gaan om contactloze (NFC-) technologie of gewoon om het uitwisselen van sms'en. Op die manier kunnen de handelaars de oplossing kiezen die het beste bij hen past en hen het voordeligst uitkomt.
Gelet op de sprekende resultaten van deze tests zijn PingPing et Accor Services ervan overtuigd dat zowel de handelaars als de gebruikers voortaan ten volle zullen kunnen genieten van alle voordelen van digitale maaltijdcheques.
Meer info: www.pingping.be