Ingezonden persbericht

Jonge Democraten bepleiten Stufi omvorming op D66 Congres

De Jonge Democraten zijn vandaag en morgen aanwezig op het D66 Congres in Amsterdam. Twee weken geleden hebben de jongeren op hun eigen ledenvergadering besloten voor omvorming van de studiefinanciering te zijn. Dit weekend maken ze dit kenbaar op het D66 Congres.

Gestoken in T shirts met 'Ik lever graag mijn stufi in voor beter onderwijs' leuzen gaan de jongeren het gesprek aan met aanwezige D66 leden. In het conceptprogramma van D66 wordt omvorming van de studiefinanciering wel degelijk gesteund. Maar voor het congres zijn amendementen ingediend die de studiefinanciering voor Bachelorstudenten in stand willen houden.

Thomas Bakker, Landelijk Voorzitter van de Jonge Democraten: 'De Jonge Democraten durven realistische keuzes te maken. Al het geld dat we kunnen investeren in het onderwijs, moet de kwaliteit van dit onderwijs ten goede komen. Daarom zijn wij voorstander van het afschaffen van de studentenuitkering, zodat deze 1 miljard euro volgend jaar in de verbetering van het onderwijs zelf worden gestoken. Een sociaal leenstelsel schrikt mensen onnodig af. De kosten die studenten tijdens het studeren maken, lossen ze na afloop naar draagkracht van wat ze verdienen af.'

Naast de omvorming van de studiefinanciering, laten de Jonge Democraten dit weekend ook weten voor verhoging van de AOW naar 69 te zijn, voor invoering van een vleestaks en de numerus fixus op studie instellingen te willen behouden.



Ingezonden persbericht