Ingezonden persbericht


ZOJUIST VERSCHENEN:
Diemen, maart 2010

De kleine geschiedenis van de filosofie
door René Gude en Daan Roovers

16 april officiële introductie met:
"STAND-UP PHILOSOPHY OP HET SPUI"

Vrijdag 16 april v.a. 16.30 op de 'agora' van het Spui voor Athenaeum Boekhandel zullen filosofen René Gude en Daan Roovers alle filosofische vragen van voorbijgangers op spontane en humoristische wijze beantwoorden.

Vandaag verschijnt bij Veen Magazines het boek Kleine geschiedenis van de filosofie van René Gude en Daan Roovers. Filosofie is het verlangen naar wijsheid en wijsheid is niets anders dan kennis waar je iets mee kunt. De geschiedenis van de filosofie heeft een goudmijn aan inzichten opgeleverd, van de meest alledaagse levenswijsheden tot eeuwige, onveranderlijke ideeën. Wat dachten de belangrijkste filosofen over de grote vragen van het leven: wat kun je weten, wat mag je hopen, wat moet je doen en wie ben je? Een beknopte, leesbare introductie tot ruim 2500 jaar filosofie, met vele intrigerende citaten en anekdotes. In een mooie hardcover uitgave.

Daan Roovers is hoofdredacteur van Filosofie Magazine en René Gude is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine en momenteel directeur van Internationale School van Wijsbegeerte (ISVW).


---