Ingezonden persbericht


Persbericht 8 april 2010

Voorstelling Adios van Speeltheater Holland.

Adios (8+)

Een grijze vrouw zit mijmerend bij de kachel, op haar schoot ligt haar hondje. Buiten kraakt een oude appelboom in de wind. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af. Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt: het is haar overleden geliefde. Over het behang vliegen vogels voorbij en een pyjama vraagt haar ten dans. Langzaam laat de kamer een verloren wereld zien...

'Adios' is een muziekvoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar. Acteurs brengen met maskers, poppen en projecties een poëtische wereld tot leven. Twee muzikanten halen muziek uit alles wat maar geluid kan maken en creëren door hun composities unieke, wonderlijke geluidslandschappen. Spel en muziek vertellen samen een ontroerend verhaal over liefde en afscheid nemen.

Speeltheater Holland maakt al ruim dertig jaar jeugdtheatervoorstellingen. Speeltheater Holland neemt Het Houten Huis onder haar vleugels voor het maken van deze voorstelling. Het Houten Huis is een kersvers gezelschap en bestaat uit regisseuse / actrice Elien van den Hoek en een vaste groep acteurs, theatermakers, muzikanten en vormgevers. Zij maken beeldend (locatie)theater voor de jeugd en volwassenen, dat zich kenmerkt door een absurde, poëtische stijl. Muziek en fysiek spel geven samen vorm aan de innerlijke wereld.

Adios is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De voorstelling is vanaf 16 april tot 20 november in de theaters in Nederland te zien. De officiële perspremière vindt op 24 april plaats in Theater de Krakeling te Amsterdam. Zie www.speeltheater.nl voor een compleet overzicht van alle steden.

Regie: Elien van den Hoek / Het Houten Huis
Coach: Onny Huisink / Speeltheater Holland
Spel: Inez de Bruijn en Michel Visser
Composities en muziek: Martin Franke en Raimund Groß Maskers: Daan Bakker
Projecties: Inez de Bruijn & Elien van den Hoek

Einde Persbericht (