Ingezonden persbericht



---


--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 14 april 2010

Numoon Weekender: Twee avonden vol muzikaal experiment in het WMDC Aankomend weekend staat Numoon Weekender weer bomvol nu-jazz, nu-soul, hiphop, electro, crossover wereldmuziek, singer/songwriter, poetry, dans, film en visuals. Nieuw talent wordt gepresenteerd in combinatie met enkele aansprekende (inter)nationale publiekstrekkers.

Op vrijdag 16 april zijn er optredens van de talentvolle Rotterdamse singer/songwriter Mark Lotterman; de Française kunst- en funkartieste Fabienne Audeoud met haar speciale gast bassist en VJ Silvano Matadin; Stöma, de Rotterdamse King Crimson: turntables, loops, drums & basses; en het Rotterdams hiphop collectief Pan Afrikanz. Daarnaast zijn kunstenaars van Dek 22 aanwezig om een verpletterende presentatie te geven van art, video en fashion.

Op zaterdag 17 april zijn er optredens van Andy & the Androids, de dwaze dichters uit Vlaanderen op experimentele soundscapes; reggae/hiphop dichter en filosoof uit Londen Babar Luck; de nu-jazz groep New Earth Group; de Bulgaarse mediakunstenares Foxe (aka Foximilq); en special guest Kain the Poet, dichter en stichtend lid van de legendarische 'The Last Poets'.

De concerten tijdens Numoon Weekender worden opgenomen voor het programma Numoon On Air dat op NPS Cultura (webtelevisie en kabeltelevisie) wordt uitgezonden. De volgende edtitie van Numoon Weekender vindt plaats op 14 en 15 mei. Voor meer informatie zie www.wmdc.nl.

Numoon Weekender
Vrijdag 16 en zaterdag 17 april | Aanvang: 20:30 | Entree: E12 (dagkaart) / E20 (passepartout)

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.