Gemeente Cromstrijen


Regels hondenbeleid

(16-04-2010)

Een huisdier kunnen wij moeilijk aanspreken op zijn gedrag. Als de hond nodig moet, dan is dat lastig tegen te houden. Wel is het zaak dat wij samen zorgen voor een schone buurt. Niet alleen als gemeente, maar ook als eigenaar van een hond dragen wij hier onze verantwoordelijkheid. Daarom gelden er regels voor hondenbezitters. Zo moet elke hond binnen de bebouwde kom op de weg aan de lijn en als een hond poept moet het worden opgeruimd. Honden dragen verplicht een halsband of een ander identificatiemerk en mogen niet op speelplekken komen.

Boetes
De Buitengewoon Opsporingsambtenaar, mevrouw S. den Herder, ziet erop toe dat hondenbezitters de regels naleven. Eigenaren die de regels overtreden, moeten dan ook niet gek opkijken als ze een boete van 60 tot 90 euro per overtreding krijgen.

Voorzieningen
Hondenbezitters kunnen in Klaaswaal en Numansdorp gebruik maken van uitrenplaatsen voor de hond. Ook staan er op verschillende plaatsen speciale poepcontainers. Met het opstellen van de regels en het treffen van de voorzieningen wil de gemeente samen met u als hondenbezitter de overlast van hondenpoep tegen gaan en samen werken aan een leefbare straat en buurt.

Vragen?
Stel ze gerust! Kijk voor meer informatie bij hondenbeleid. Of u neemt contact op met de heer P.G. van de Meeberg telefoonnummer (0186) 655200 begin_of_the_skype_highlighting (0186) 655200 end_of_the_skype_highlighting of e-mail p.vandemeeberg@cromstrijen.nl.