Nederlandse Publieke Omroep 3FM-luisteraar kroont vele pophelden met 3FM Awards

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland. De 3FM-luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen de winnaars. Bijna een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

Spetterende liveshow vanuit Sound City
De 3FM dj's Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show met als thema REAL MUSIC, REAL HEROES waren optredens te zien van Moke, Miss Montreal, Alain Clark, The Opposites, Kane, Di-rect, Caro Emerald, Dio, Jacqueline Govaert, Trijntje Oosterhuis, Sabrina Starke en Guus Meeuwis. Waylon zou ook optreden maar kwam vandaag Engeland niet uit door de vulkanische aswolk boven de Noordzee. Laura Jansen nam zijn plaats in op het podium.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2010:

Beste band: Kane
Beste zanger: Guus Meeuwis
Beste zangeres: Anouk
Beste artiest Pop: Ilse DeLange
Beste artiest Rock: Moke
Beste artiest Alternative: The Opposites
Beste single: Kane - No Surrender
Beste album: Anouk - For Bitter or Worse
Beste live act: Kyteman's Hiphop Orkest
Beste nieuwkomer: Waylon
Schaal van Rigter: Caro Emerald
Serious Talent Award: Caro Emerald

Luisteraars en kijkers stemden tijdens het programma nog voor de Award voor Beste Band via de sms. Uiteindelijke winnaar van deze 3FM Award was Kane.