Ingezonden persbericht


Persbericht

Netivity ontwikkelt nieuwe website Kennispoort Regio Zwolle

Nieuw CMS voor kennisuitwisseling en innovatie in de regio

Zwolle, 16 april 2010 -- Netivity, specialist in functioneel ontwerp en technische realisatie van webtoepassingen, heeft de nieuwe website voor Kennispoort Regio Zwolle ontwikkeld en opgeleverd. Kennispoort Regio Zwolle is dé plek voor ondernemers voor kennisuitwisseling en innovatie in de regio. De website vormt het hart van de informatievoorziening van Kennispoort Regio Zwolle. Dankzij de toepassing van een nieuw content management systeem (CMS) is er nu een flexibel kennisportal beschikbaar, waardoor ondernemers sneller en gerichter informatie kunnen zoeken en innovatieve ideeën kunnen uitwerken.

Kennispoort Regio Zwolle heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de informatie­voorziening via de website en geëvalueerd of de website nog voldeed. Zo kwam men tot de conclusie dat de beschikbare informatie meer samengesteld diende te worden naar behoefte van de vrager en niet meer alle informatie statisch zichtbaar op vaste pagina's. "Netivity kwam tijdens een gesprek al snel met het voorstel om het CMS van de website te vernieuwen", aldus Annemarie Beumers, programmadirecteur Kennispoort Regio Zwolle. "Daardoor kan de informatie namelijk logischer gestructureerd worden en op specifieke pagina's gepresenteerd. Via 'doorlinks' worden nu bepaalde onderdelen getoond waardoor niet alleen meer volume, maar ook meer verfijnde informatie is te vinden. Met de ingebruikname van de nieuwe website/CMS zijn ook de mogelijkheden van de nieuwe projecten van Kennispoort Innovatieversneller, Ondernemend Innoveren en Financieringsdesk gemakkelijk te vinden. Belangrijk, omdat we onze website www.kennispoortregiozwolle.nl als het hart van de informatievoorziening van en voor ondernemers beschouwen."

"Met de nieuwe versie van Netivity Backstage als CMS (het onderhoudssysteem) kunnen de gebruikers tot een vergaand niveau de inhoud en opmaak van de website bepalen", stelt Dick Hammer, directeur van Netivity. "Daarmee komt dan een grote mate van flexibiliteit en efficiency beschikbaar, waarmee ook Kennispoort Regio Zwolle accuraat kan 'meebewegen' met de ontwikkelingen".

Kennispoort Regio Zwolle is dé plek voor kennisuitwisseling en innovatie in de regio. Sinds 2004 is een omvangrijk netwerk opgebouwd binnen de overheid, het onderwijs en op het gebied van onderzoek in de regio waarvan ondernemers gebruik kunnen maken. De partners van Kennispoort Regio Zwolle vinden het van essentieel belang dat er op het gebied van kennis en innovatie meer wordt samengewerkt. Dit voor de verbetering van de concurrentiepositie van ondernemers, de ontwikkeling van de regionale economie en werkgelegenheid.