Ingezonden persbericht


OFFICE DEPOT zet met de "Green Shop" een groene webwinkel op voor Viking Direct

Meer dan 1.000 milieuvriendelijke artikelen beschikbaar op www.vikingdirect.nl

Venlo, 16 april 2010 - Office Depot, een vooraanstaand internationaal leverancier van kantoorartikelen en -diensten, heeft bekendgemaakt dat het een "Green Shop" - een groene webwinkel - heeft opgezet voor zijn merk Viking Direct. Het bedrijf is al sinds 2008 ISO 14001-gecertificeerd en staat bekend om zijn milieuvriendelijke beleid.

Office Depot stelt dat het kopen van milieuvriendelijke kantoorartikelen voor bedrijven een van de meest efficiënte manieren is om hun betrokkenheid bij het milieu te tonen. Office Depot ondersteunt bedrijven hierbij met de nieuwe webshop, die meer dan 1.000 milieuvriendelijke producten voert. De webshop is begin maart al in Duitsland gelanceerd, de Nederlandse versie zal medio april live zijn. Via de webwinkel kunnen klanten onder andere hun papier, inkjet- en tonercartridges, kantoormachines en toebehoren kopen.

Alle artikelen in de webwinkel zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge eisen. Zwaarwegende selectiecriteria voor de producten waren bijvoorbeeld de beschikbaarheid van milieulabels, een laag energieverbruik en het feit dat ze gemaakt zijn uit duurzaam hout. Alle groene artikelen in de webshop zijn voorzien van "het logo met de groene duim" van Office Depot, ten teken dat deze producten op milieuvriendelijke wijze geproduceerd zijn of gerecycleerd kunnen worden en voldoen aan Office Depot's strenge milieurichtlijnen.

Met de nieuwe webwinkel zetten de betrokken Office Depot-vestigingen zich in om de milieubelasting die voortkomt uit hun producten ook in de toekomst tot een minimum te beperken.

De Green shop is te vinden op:
http://green.vikingdirect.nl


---



Ingezonden persbericht