Ingezonden persbericht


= PERSBERICHT =

Belangstelling naar luxe seniorenwoningen is groot

Oud worden in een ruim en luxe appartement in een monumentaal pand is de droom van veel senioren.

Amsterdam, 14 april 2010
Dromen worden werkelijkheid. De woonvoorzieningen van Domus Magnus in exclusieve (rijksmonumentale) landhuizen met professionele dienstverlening en zorg op maat, sluiten aan bij de wensen van een groeiende groep senioren. Hier kunnen ouderen het woon- en leefcomfort voortzetten dat ze gewend zijn, en tegelijkertijd alle zorg krijgen die nodig is, tot en met de laatste levensfase.

Dat Domus Magnus een succesformule is, blijkt uit de snelle groei de afgelopen jaren. Deze organisatie is de afgelopen jaren enorm gegroeid in omzet van 500.000 euro in 2005 naar maar liefst 5.500.000 euro in 2009. Er werken inmiddels 135 professionals in deze particuliere zorginstelling. Domus Magnus opende in 2005 de eerste particuliere woonzorgvoorziening op landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Intussen zijn er twee nieuwe locaties bijgekomen; de Magistraat in Rotterdam en Huis ter Weegen in Warnsveld. Investeringsmaatschappij Navitas Capital van Jan Zeeman staat sinds twee jaar als partner achter Domus Magnus. Oprichter van Domus Magnus Erwin Miedema (35) vertelt: "De vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden. Door de betrokkenheid van Navitas kunnen we sneller aan die vraag voldoen." Over de uitbreidingsplannen voor het komend jaar zegt Miedema: "Dit jaar starten we met de verbouw van een aantal geschakelde grachtenpanden met zeer grote binnentuin in Amsterdam en de renovatie van een monumentaal oud Schippersinternaat in Nijmegen. Daarnaast wordt op landgoed Klein Engelenburg in Brummen gewerkt aan een uitbreiding met 14 nieuwe appartementen" Erwin Miedema vertelt over de grote belangstelling: "De interesse is enorm. Wij worden dagelijks benaderd door senioren of hun vrienden en familie. Allemaal zoeken ze een hoogwaardig alternatief voor de reguliere ouderenzorg, of dat nu thuiszorg is of een verzorgings- of verpleeghuis."

Voortzetting van woon en leefcomfort
De appartementen van Domus Magnus zijn riant met een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. De ruime appartementen geven de bewoners alle rust en privacy en tegelijkertijd is er de mogelijkheid om met gelijk gestemden te dineren in de sfeervolle eetzaal, het wekelijkse klassieke concert te bezoeken of samen te wandelen in de grote stadstuin in Rotterdam en Amsterdam of over het prachtige landgoed in Brummen.