Provincie Noord-Brabant


|Datum         |
|16 april 2010 |
|Nummer        |
|73            |

Innovatie in de zorg aangejaagd

De provincie wil de samenwerking en ontwikkeling van nieuwe producten en diensten in de zorg bevorderen. Bedrijven en zorginstellingen, die innovatieve producten, processen en diensten willen ontwikkelen, kunnen vanaf vandaag terecht bij het subsidieprogramma 'Innovatieve Acties Brabant 4' (IAB-4). Doel van dit programma is om innovatie bij bedrijven te stimuleren en tegelijk bij te dragen aan een meer effectieve en efficiënte gezondheidszorg in Brabant.

De focus van IAB-4 ligt op de in Brabant steeds meer voorkomende chronische aandoeningen dementie, diabetes en COPD (verzamelnaam voor aandoeningen aan de luchtwegen). IAB-4 heeft tot doel om mensen met een of meer van deze chronische aandoeningen te helpen om de regie over hun eigen leven te behouden en/of beter te blijven deelnemen in de maatschappij. De innovatiekracht van Brabantse bedrijven wordt benut en gestimuleerd, zodat nieuwe businesskansen ontstaan. Tegelijkertijd wordt de gezondheidszorg er beter van.

Tot 31 mei 2010 kunnen zogenaamde 'aanjaagprojecten' worden ingediend, zoals haalbaarheidstudies, marktonderzoek of het ontwikkelen van een projectplan of samenwerkingsverband. Per project is maximaal E20.000 beschikbaar. In totaal heeft de provincie E 300.000 voor subsidies gereserveerd.

Uitvoering door de BOM
De uitvoering van het programma is in handen van de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Geïnteresseerde organisaties kunnen voor meer informatie en het indienen van subsidie aanvragen terecht bij de BOM of www.innovatieveactiesbrabant.nl. De vorige editie, IAB-3, was een internationaal succes: in 2008 werd het programma beloond met de Innovation Award van de Vereniging van Europese Regio's voor het meest succesvolle en waardevolle Europese innovatieprogramma. Het werd geprezen om de innovatieve manier waarop bedrijven en instellingen in Brabant inspelen op demografische en economische ontwikkelingen in de toekomst.



Provincie Noord-Brabant