Gemeente Tilburg

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor mevrouw C.A.M. (Tiny) Weijersvan Pelt voor haar maatschappelijke verdiensten en haar vrijwilligerswerk bij de Vincentiusvereniging en bij De Zonnebloem in de wijk Trouwlaan- Uitvindersbuurt in Tilburg.

GEEN EMBARGO - ONDERSCHEIDING IS IN BESLOTEN KRING UITGEREIKT naam C.A.M. (Tiny) Weijers-van Pelt (76)
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. J. Hamming, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd Vanwege de gezondheidssituatie van mevrouw Weijers-van Pelt is de onderscheiding in besloten kring uitgereikt op vrijdag 16 april 2010 om 10.00 uur.
Bijzonderheden:
Mevrouw Weijers-van Pelt is al ruim 35 jaar actief in de wijk Trouwlaan-Uitvindersbuurt. Zij is zeer betrokken bij de wijkbewoners die het moeilijk hebben, en zet zich - waar het kan - volledig in om problemen op te lossen en mensen te ondersteunen. Daar waar directe hulp nodig is, weet zij de middelen te vinden om die hulp ook daadwerkelijk te kunnen geven. Door haar bekendheid met talloze families van diverse culturen is zij een vertrouwde en alom gewaardeerde figuur in de wijk. Zowel haar positie in de wijk als haar vrijwilligerswerk zorgen ervoor dat zij goed op de hoogte is van de persoonlijke situatie van gezinnen in de wijk.
Behalve via het hiervoor genoemde 'ongeorganiseerde' wijkwerk heeft mevrouw Weijers zich ook geruime tijd ingezet voor de wijk door haar vrijwilligerswerk bij de Vincentiusvereniging en De Zonnebloem. Bij de Vincentiusvereniging Trouwlaan was zij enkele jaren voorzitter. Samen met andere vrijwilligers zorgt zij voor bijdragen voor voeding, aanschaf van kleding, voorkomen van het afsluiten van energie, tegemoetkoming bij kleine huurachterstanden en dergelijke. Bij De Zonnebloem is mevrouw Weijers vooral actief bij het huisbezoek aan ouderen en zieken. Zij organiseert ook regelmatig 'verwendagen' voor leden van de lokale afdeling.

Contactpersoon:
John Boeren, Concernstaf, telefoon 013 - 542 8096

Nummer
2010135CS
Datum
19 april 2010