Ingezonden persbericht


Animal Event 2010 ; een dierenparadijs met spectaculaire en leerzame demonstraties

Na een strenge winter komt het voorjaar weer in het vizier. Een lekker zonnetje en aangename temperaturen zijn ideale omstandigheden om er eens lekker op uit te trekken. Voor jou als dierenliefhebber is Animal Event op 16, 17 en 18 april in Safaripark Beekse Bergen het ideale dagje uit. Of het nu een kat, hond, paard, konijn, vogel, reptiel of wild dier is, je komt er op Animal Event alles over te weten.

Bij binnenkomst op Animal Event kijk je meteen je ogen uit: nog nooit heb je zoveel bijzondere raskatten bij elkaar gezien dan in 'Royal Canin CatPlaza'. Tijdens het dagelijkse rassendefilé worden alle verschillende katten in de schijnwerpers gezet en leer je meer over het gedrag en de verzorging van ieder soort. Heb je nog vragen over de kat die jij zo speciaal vindt? Stel je vraag aan de leden van Felikat die met hun katten aanwezig zijn.

Heb jij een hond en vind je het leuk om actief met jouw hond bezig te zijn? Neem jouw trouwe viervoeter dan mee naar Animal Event. In 'Eukanuba DogCity' staat alles in het teken van honden. In de Hart voor Dieren piste vinden de hele dag clinics en demonstraties plaats door verschillende toppers zoals schapendrijvers Ellen en Serge van der Zweep en Dog Dancer Brigitte van Gestel. Op de hondenspeelplaats kan jouw hond zich heerlijk uitleven en kun je samen met jouw hond verschillende workshops volgen. Wil je nog meer over honden te weten komen? Neem dan een kijkje in het uitgebreide promodorp waar ondernemers de leukste innovatieve producten presenteren.

Ben jij geïnteresseerd in kleinere huisdieren? Bezoek dan 'Groenhorst College/PTC+ SmallWorld'. Hier kun je terecht voor alle informatie over de kleinste huisdieren. Specialisten van de onderwijsinstellingen Groenhorst College en PTC+ uit Barneveld leren je bijvoorbeeld alles over de verzorging van een knaagdier. Leer ook hoe je een gezellige woning maakt voor een konijn, vogel of vis. Het goed inrichten van een dierenverblijf verhoogt het welzijn van jouw lievelingsdier namelijk aanzienlijk. Denk jij erover om een reptiel aan te schaffen? Ook hierover kun je alle informatie vinden op Animal Event.

Heb je alle kleine huisdieren goed bekeken? Dan ben je nu klaar voor het 'grote' werk. Op het WildLife plein maak je kennis met de allermooiste roofvogels tijdens de spectaculaire roofvogelshow van Birds@Work. Je kunt deze indrukwekkende dieren van dichtbij bekijken.

In 'FNRS HorsePlanet' kom je vervolgens alles te weten over het edele paardenras. In de ROS piste maak je kennis met paardenfluisteraar Annemarie van der Toorn en Olympisch dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels, die je meer leren over hun edele viervoeters. In het dagelijkse rassendefilé kun je vele verschillende soorten paarden en pony's bewonderen en maak je persoonlijk kennis met het kleinste en grootste paardenras van Nederland.

Heb je nog wat tijd over, bezoek dan gratis Safaripark Beekse Bergen. Breng je hond onder in de hondencrèche van Eukanuba DogCity en neem de Safaribus, waar een gids je van alles verteld over de dieren in het safaripark. Na de busrit maak je een heerlijke wandeling terug, langs alle Afrikaanse wilde dieren in het park. De tocht eindigt midden op het Animal Event terrein, waar je nog even van alle hoogtepunten kunt na genieten.

Zorg dat je erbij bent en bestel nu online jouw entreekaart via www.animal-event.nl. Hier vindt je ook meer informatie over wat en wie je verder allemaal op Animal Event nog tegen kunt komen.


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht