Amsterdam RAI

Breed aanbod op HISWA gebruikte Boten beurs
Amsterdam/Driebergen, 30 maart 2010 - Met een paar mooie weekenden achter de rug is het watersportseizoen voor velen al begonnen. Ook voor wie nog geen boot heeft, is er geen reden om dit seizoen aan wal te blijven, want over minder dan drie weken zal in Bataviahaven, Lelystad de eerste HISWA Gebruikte Boten Beurs plaatsvinden. HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl, hebben de handen ineengeslagen om een laagdrempelige, maar kwalitatief goede gebruikte botenbeurs te organiseren. Niet voor niets verbindt de HISWA haar naam aan dit evenement. Een breed aanbod van zeiljachten, motorboten, sloepen en sportboten is in Lelystad van 16 tot en met 18 april te zien. De beurs verwacht meer dan 200 boten die vooraf zijn te bezichtigen op www.botenbeurs.nl. Bovendien zijn de schepen direct beschikbaar voor proefvaarten.

Gevarieerd aanbod
De markt voor gebruikte schepen is in beweging. In 2009 zijn er door de recessie relatief weinig schepen van eigenaar gewisseld, maar de berichten voor 2010 zijn een stuk positiever. De HISWA Gebruikte Boten Beurs komt dan ook op een zeer geschikt moment. Daarnaast is het grote voordeel dat de schepen vrijwel per direct beschikbaar zijn. Naast zeilboten van merken als Contest, X-Yachts, Beneteau, Malö Yachts en Island Packet, zijn er vele motorboten te vinden. Reeds ingeschreven hebben onder meer Da Vinci, Menken maritiem, Lengers, Hessing jachten, Vri-Jon Yachts en Holland Sport Boat Centre. Een compleet overzicht is binnenkort te vinden op www.botenbeurs.nl.

Experts
Wanneer je de ideale gebruikte boot hebt gevonden, wil je graag weten of deze ook in goede staat is. Tijdens de Gebruikte Boten Beurs zijn HISWA Experts aanwezig om op verzoek tegen een aantrekkelijk tarief een 'quick scan' te doen van het schip. Bij deze scan zal de expert optisch de belangrijke zaken van het schip bekijken. Daarnaast is het mogelijk om direct een afspraak te maken voor een uitgebreide keuring van het schip.

Direct beschikbaar
Het grote voordeel van de HISWA Gebruikte Boten Beurs is dat met de aanwezige schepen proefvaarten gemaakt kunnen worden. Op deze manier kunnen bezoekers direct ondervinden hoe een schip vaart. Wordt men het over de prijs ook eens, dan kan deze zomer al volop worden gevaren.

Gratis entree
Het evenement draait om boten. Er zijn dan ook geen andere watersportactiviteiten en ook dure aankleding wordt achterwege gelaten. Daarnaast is het complete aanbod binnenkort te zien op www.botenbeurs.nl, zodat bezoekers thuis al kunnen zien of er een boot naar interesse bij ligt. Toegang tot de beurs is bovendien geheel gratis.

Samenwerking
Om het evenement voldoende draagvlak te geven en om het vanaf de eerste editie goed van de grond te krijgen, zal de beurs georganiseerd worden door een samenwerking van drie grote spelers in watersportland: HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl. Specialisten op het gebied van beursorganisatie en het online aanbieden van boten.

Noot voor de redactie