Zorgeloos metselen met sterk zuigende stenen


BOUW, 20100416 -- Beamix, een merk van Saint-Gobain Weber Beamix B.V., introduceert de Beamix Metselmortel 319, voor zeer sterk zuigende bakstenen. Deze metselmortel kent een betere verwerkbaarheid en blijft lang soepel. Bakstenen kunnen droog worden verwerkt waardoor het voorbehandelen van de bakstenen niet meer nodig is.

"De kwaliteit van de gevel is afhankelijk van een juiste afstemming tussen de metselmortel en de toegepaste baksteen. Doordat er steeds meer verschillende texturen en vormen van bakstenen zijn, is de vraag naar metselmortel voor de verwerking van sterk zuigende bakstenen gegroeid. Nu wij ons bestaande assortiment hebben uitgebreid met de Metselmortel 319, welke speciaal is ontwikkeld voor bakstenen in de categorie `IW4, zeer sterk zuigend', kunnen wij nu ook voor deze toepassing een oplossing aanbieden", aldus Yvonne Donkers, Product Manager Gevel.

Toepassing
Beamix Metselmortel 319 is geschikt voor het vermetselen van bakstenen met een sterk zuigend vermogen en een normaal zuigend vermogen onder droge en warme omstandigheden. Daarnaast is Beamix Metselmortel 319 uitermate geschikt voor het vermetselen van ZERO bakstenen, het vermetselen van porisostenen en het vermetselen van kalkzandstenen van Nederlandse herkomst voor dragend en niet-dragend werk binnen.

Kleuren
Beamix Metselmortel 319 is leverbaar in de `antismet' kleuren wit, geel, oranje, rood, bruin en antraciet

Leveringsvorm
Deze metselmortel is in bulk (silo).

Beamix Metselmortel 319 is een fabrieksmatig vervaardigde droge mortel, op basis van EN 998-2, in de mortelklasse M5. Tevens voldoet de mortel aan BRL 1905.

Over Saint-Gobain Weber Beamix B.V.
Saint-Gobain Weber Beamix B.V., onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt, produceert en levert premix mortelproducten en verwerkingssystemen voor de woning- & utiliteitsbouw, de industrie en de civiele bouw. Naast de bekende geelgroene bulksilo's op de bouwplaatsen levert Weber Beamix producten onder de merken Weber, Beamix en Metzger in verpakte vorm via de bouwmaterialenhandel en onder het merk Beamix in de "Doe het Zelf''. Saint-Gobain Weber Beamix heeft vestigingen in Eindhoven (HK), Amsterdam en Rotterdam.