Sonoco-Alcore voert belangrijke verbeteringen door in kartonfabrieken in Italië en Griekenland

BRUSSEL--(BUSINESS WIRE)-- 20100416 --

Sonoco-Alcore S.a.r.l. zal ongeveer $4 miljoen gaan investeren in haar fabrieken voor onbehandeld gerecycled karton (URB, uncoated recycled paperboard ) in Italië en Griekenland, ter verbetering van het productassortiment, de energie-efficiëntie en algemene kostenconcurrentiepositie. De projecten zullen in het derde kwartaal van 2010 worden afgerond.

“Deze zomer worden in onze fabriek in het Italiaanse Cirie (Turijn) een droogafdeling herbouwd en een nieuwe overkapping en een geavanceerd stoomsysteem geïnstalleerd. Daarnaast zal een geautomatiseerd snijsysteem worden geïnstalleerd op de rewinder van de molen”, aldus Dino Kiriakopoulos, directeur van de divisie Paper and Recycling van Sonoco-Alcore. “Deze investering zal leiden tot een verbeterde productie, met name van ons hoge-vastheid kokerpapier. We zullen hiermee tevens onze energiekosten verlagen en de inzetbaarheid van onze machines verbeteren. Verdere investeringen in energiebesparings- en milieubeheerprojecten op deze locatie worden later in 2010 verwacht.”

Volgens Kiriakopoulos zal Sonoco-Alcore later deze zomer nog gaan investeren in de kartonfabriek in het Griekse Kilkis. “In Kilkis zal een ‘hollander’ worden vervangen en een droogafdeling worden herbouwd. In Kilkis zijn we door onze voorraden heen sinds de fabriek negen jaar geleden in gebruik is genomen en na deze investeringen kunnen we in het hele zuidoostelijke Middellandse Zeegebied voorzien in de vraag naar mid-grade en hoogwaardig kokerpapier.”

Kilkis, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Thessaloniki, is de enige fabriek in de regio die hoogwaardig kokerpapier kan produceren voor de ‘high-end’ industriële transportmarkten. “Dankzij deze verbetering zullen onze geïntegreerde klanten verzekerd zijn van een gegarandeerde aanvoer van hoogwaardig kokerpapier, zowel in deze Europese groeiregio als in het Midden-Oosten”, aldus Kiriakopoulos.

Over Sonoco-Alcore

Sonoco-Alcore S.a.r.l, een dochteronderneming van Sonoco (NYSE: SON), gevestigd in Hartsville, South Carolina (VS), heeft zes fabrieken met een gezamenlijke productiecapaciteit voor ongeveer 400.000 ton kokerpapier en andere producten van onbehandeld gerecycled karton, waarmee het zijn 30 kern- en kokerfabrieken en onafhankelijke klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedient.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco
Roger Schrum, 843-339-6018

roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON