Ingezonden persbericht


SP start klachtenmeldpunt ov-chipkaart in Ede

Vrijdag 16 april zal het klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP Ede aandoen. Van 18.00 tot 20.30 zal de SP bij Station Ede-Wageningen klachten van reizigers opnemen over het gebruik van de ov-chipkaart. Dit is een live versie van het digitale meldpunt www.meldpuntovchip.nl.

Het digitale meldpuntovchip.nl ontvangt wekelijks tientallen klachten. Ook uit Ede kwamen klachten over het feit dat de ov-chip bijvoorbeeld nog niet bruikbaar is op de Valleilijn maar ook over flinke prijsstijgingen voor het busvervoer in en om Ede.

SP wil weten wat de ervaringen zijn in Ede en omgeving (zoals lijn 85 naar Veenendaal en 86/88 naar Wageningen) en zal daarom vrijdag met een meldpunt bij het busstation aanwezig zijn om reizigers de mogelijkheid te bieden hun klachten in te dienen.

De Gelderse SP is het meldpunt gestart omdat de provincie en de stadsregio geen onderzoek willen doen naar wat er in de praktijk allemaal misgaat met de invoering van de kaart. Er zijn al de nodige klachten binnen over prijsverhogingen en andere ongemakken.

De Gelderse SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland.

Klachten melden kan op www.meldpuntovchip.nl