Nationale Tuinontwerpdag in Drachten


DRACHTEN, 20100402 -- Op vrijdag 16 april organiseert de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) voor de 11e keer de Nationale Tuinontwerpdag. In meer dan 60 steden en dorpen verspreid over Nederland kunnen bezoekers gratis informatie en advies krijgen over het ontwerp en de inrichting van de tuin. Ook in Drachten is de Nationale Tuinontwerpdag weer goed vertegenwoordigd met tuin- en landschapsarchitect Rob Lindemans van Lindemans Landschapsarchitecten. In het Inloophuis van de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt 26 kunnen de bezoekers een beroep doen op zijn expertise.

Een lange winter ligt achter ons, het is weer lente, de natuur komt langzaam tot leven en de tuin vraagt weer volop de aandacht. Wellicht is het tijd voor geheel iets nieuws.

De tuin betegelen en voorzien van enkele plantenbakken? Niet doen! Gebruik niet meer steen dan je nodig hebt om te zitten en vul de rest met planten. Want groen is belangrijk!
Tuinieren zorgt voor lichaamsbeweging en ontspanning. In een groene tuin kom je tot rust, bovendien is groen (het is wetenschappelijk bewezen) goed voor de gezondheid!

Hoe moet je het aanpakken? En waar te beginnen? Hoe creëer je een goed ingerichte tuin waar je zowel in de zomer als in de winter van kunt genieten.

Een tuin die loskomt van modieuze trends en lange tijd plezier geeft. Antwoord op deze vraag krijgt u van de tuinarchitect die u tijdens de Nationale Tuinontwerpdag gratis adviseert en informeert.

Rob Lindemans geeft tijdens deze tuinontwerpdag van 16.00 tot 19.30 uur advies over het ontwerp en de inrichting van de tuin. Dit advies, een eerste schets, kan de basis vormen voor de verdere uitwerking naar een goed tuinontwerp waarbij het resultaat wel helemaal naar wens is. Tijdens de gesprekken komen de ruimtelijke aspecten van de tuin, de werkwijze en de specifieke aanpak naar voren. Een goede voorbereiding van het gesprek is onmisbaar voor het uitbrengen van een goed advies. Het is de bezoekers dan ook aan te raden om een plattegrond van de eigen tuin mee te nemen, aangevuld met een wensenlijstje.

Om te voorkomen dat lange wachttijden ontstaan werkt Rob Lindemans met een afsprakenlijst. Voor informatie of een afspraak kunt u bellen of mailen met:
Lindemans Landschapsarchitecten, tel: 06- 48 78 91 21,
e-mail: rob@lindemanslandschapsarchitecten.nl

Lindemans Landschapsarchitecten





Ingezonden persbericht