Van AOW naar flexibel pensioen


AMSTERDAM, 20100408 -- Vrijdag 16 april vindt een debat plaats over de toekomst van het staatspensioen en de aanvullende ouderdomspensioenen. Vaststaat dat de AOW aangepast moet worden, maar de vraag is hoe? Nu de verhoging van de AOW-leeftijd niet meer door dit kabinet behandeld wordt is het zaak om met betrokkenen en politici opnieuw na te denken over een rechtvaardige invulling hiervan.

Aanvang: 14.00 uur
Datum: vrijdag 16 april 2010
Gespreksleiding: Djoeke Veeninga
Organisatie: FNV Bondgenoten i.s.m. De Rode Hoed

Debatonderwerpen en speciale gast
Moet iedereen door tot 67? Hoe doen we recht aan mensen die al jong beginnen te werken? Wat zijn zware beroepen eigenlijk, bestaan die wel of is ieder beroep een zwaar beroep? En wat kunnen we leren van de ervaringen met het verhogen van de AOW-leeftijd in omringende landen?
Ursula Engelen-Kefer (SPD en voormalig vice-voorzitter van de Duitse vakcentrale DGB) zal vanuit haar expertise en ervaringen in Duitsland reageren op de voorstellen van betrokkenen en politici in Nederland.

Met o.a. Agnes Jongerius (voorzitter FNV en de Tweede Kamerleden Stef Blok (VVD), Jolande Sap (GroenLinks), Roos Vermeij (PvdA).

Stichting De Rode Hoed





Ingezonden persbericht